Gündem Gala Modern’de destek yarışı

Gala Modern’de destek yarışı

14.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitim programlarına destek için düzenlenen Gala Modern önceki akşam gerçekleştirildi. İş ve sanat dünyasından pek çok ismin katıldığı gecede 2 milyon TL katkı sağlandı

Gala Modern’de destek yarışı

İstanbul Modern’in eğitim programlarını destekleyerek 2016’da da çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla düzenlenen “Gala Modern”, önceki akşam İstanbul Modern’de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

O heykele 400 bin TL

600 kişinin katıldığı gecede müzenin eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde destek yarışı gerçekleştirildi. Halit Ergenç ise İstanbul Modern’in ‘Yok Olmadan / Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi’ başlıklı yeni sergisine paralel düzenlenecek eğitim programlarını tanıtarak, bu programların gerçekleşmesi için destek arayışına katkıda bulundu.

Sanatçılar Nuri Bilge Ceylan, Adnan Çoker, William Kentridge, Sıtkı Kösemen, Nuri Kuzucan, Kemal Önsoy, Ardan Özmenoğlu, Adrián Villar Rojas, TUNCA, Ziya Tacir, Richard Wentworth, Pae White ve Seyhan Özdemir Sarper, Sefer Çağlar’dan oluşan tasarım markası Autoban, İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek olmak için özel çalışmalar hazırladı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Adrian Villar Rojas’ın 14. İstanbul Bienali’nde sergilenen ve bir seri heykelden oluşan ‘Tüm Annelerin En Güzeli’ adlı yapıtından bir heykel de 400 bin TL’ye satıldı. Raffi Portakal Eserin Oya ve Bülent Eczacıbaşı’nın oğulları Emre Eczacıbaşı tarafından alındığını duyurdu. Katılımcıların tatlı rekabetine sahne olan 13 sanatçının 15 çalışmayla yer aldığı destek yarışında müzenin eğitim projelerine 2 milyon 195 bin TL katkı sağlandı.

42 bin çocuk yararlandı

İstanbul Modern’in ‘Yok Olmadan’ adlı yeni sergisine paralel düzenlenecek eğitim programlarına 300 bin TL destek verildi. Bu destek arayışını sunan Halit Ergenç kendisi ve eşi Bergüzar Korel adına katkıda bulunduğunu belirterek söze başladı. Programa destek verenler arasında Cem Yılmaz da yer aldı. İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern Eğitim Dostları’nın yaptığı katkılarla çeşitlenen eğitim programlarından bu yıl 42 bin çocuk ve gencin yararlandığını belirtti.

Çok sayıda isim geceye renk kattı

Geceye; aralarında Meltem Demirören Oktay, Kıvanç Oktay, Sinan Oktay, Revna Demirören, Yelda Demirören, İbrahim Çarmıklı, Suzan Sabancı, Sevil Sabancı, Cem Hakko, Nevbahar Koç, Füsun Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Aylin Tahincioğlu, Özcan Tahincioğlu, Yasemin Özilhan, İzzet Özilhan, Derin Aydın, Cem Aydın, Rana Tabanca ve Erol Tabanca’nın da olduğu iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.