Gündem Gala Modern’de destek yarışı

Gala Modern’de destek yarışı

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

14 Aralık’ta yapılacak ve geliri çocukların eğitimine aktarılacak Gala Modern’e bu yıl ilk kez telefonla da katılınabilecek.

Gala Modern’de destek yarışı

On bir sanatçı ve bir sanatçı ikilisinin yapıtları, çocukların İstanbul Modern’deki ücretsiz sanat eğitimi ve faaliyetlerine kaynak sağlamak için Gala Modern’deki Destek Yarışı’nda yer alacak. 14 Aralık’ta Ege Yapı ana sponsorluğu, A. Lange&Söhne’nin desteğiyle Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda gerçekleşecek ve Raffi Portakal ile Maya Portakal Bitargil yönetimindeki destek yarışına ilk kez telefonla da katılmak mümkün olacak.

Haberin Devamı

İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu, çocuk ve gençlerin sanat eğitimi ve faaliyetlerine kaynak sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Gala Modern’deki Destek Yarışı’nda Tomás Saraceno, Gilbert & George, Nil Yalter, Sarah Morris ve İpek Duben’in de aralarında bulunduğu sanatçıların çalışmalarının yer alacağını belirtti. Çalıkoğlu, “Paris, Londra başta olmak üzere dünyanın önemli sanat merkezleri ve müzelerinde yapıtları sergilenen sanatçılar, en güncel çalışmalarını İstanbul Modern Destek Yarışı’na bağışlıyorlar. 2018 yılında dünyanın en önemli kültür sanat kurumlarında sergiler gerçekleştiren sanatçıların geceye olan desteği eminim İstanbullu koleksiyonerlerin ilgi ve dikkatlerinden kaçmayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Gala Modern’e katılanların yanı sıra bu yıl ilk defa koleksiyonerlerin telefonla da katılabileceği Destek Yarışı ile ilgili detaylı bilgiye 14 Aralık 2018 saat 20.00’ye kadar galamodern@istanbulmodern.org adresinden ve 0(538) 052 0833 telefon numarasından ulaşılabilir. Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetiminde düzenlenecek Destek Yarışı’nda sanatseverlerle buluşacak sanatçılar ve yapıtları ise şöyle sıralanıyor: Heykel, yerleştirme ve kavramsal sanatla ilgilenen Erdağ Aksel’in ‘Özürlü Hilal’ yerleştirmesi, kırılganlık ve sertlik gibi iki zıt kavramı barındırıyor. Mehtap Baydu’nun hem kadın hem erkek kimliğini ele aldığı ‘Birdirbir’ adlı fotoğrafı, yetişkin olmanın anlamını sorgulayarak, kadın ve erkek için belirtilen tanımların sınırlarında geziniyor.

Destek Yarışı’nda yer alacak yapıtlardan biri de ünlü heykel sanatçısı Lee Bul’un, tasarladığı avizelerin soyutlanmış bir resmi olan ‘Sternbau için İsimsiz Çizim’ adlı çalışması. İpek Duben’in savaşın insanlar üzerindeki etkisini ele aldığı ‘Kosovo Serisi’ ile sanatçı ikilisi Gilbert & George’un ‘Arka Sokaklar’ adlı çalışması Destek Yarışı’nda koleksiyonerlerle buluşacak.