Kültür Sanat Game of Thrones 7. sezona rekorla başladı

Game of Thrones 7. sezona rekorla başladı

18.07.2017 - 15:07 | Son Güncellenme:

Game of Thrones uzun bir bekleyişin ardından yedinci sezonuyla ekranlara döndü. Game Of Thrones dizisi senaryosu ve etkileyici sahneleri dünya çapında bir fenomen olmayı başardı. Game of Thrones yeni başlangıcını bir rekorla gerçekleştirdi.

Game of Thrones 7. sezona rekorla başladı

Game of Thrones senaryodaki beklenmedik gelişmelerin yanı sıra reytingler noktasındaki başarısıyla da adından sözettiriyor.

Bu fantastik yapımın izleyici sayısı her sezon artıyor. Yedinci sezon da istisna olmadı. Sezonun ilk bölümü olan Dragonstone toplamda 16.1 milyon izleyiciye ulaşmayı başardı. Bu da dizinin seyirci sayısını geçtiğimiz sezon başından bu yana yüzde 50 artırdığı anlamına geliyor. Nielsen‘in verilerine göre Game of Thrones’un uzun zamandır beklenen yeni bölümünü canlı olarak izleyenlerin sayısı 10.1 milyon. Geriye kalan 6 milyonluk seyirci kitlesi ise HBO’nun farklı platformlarından geliyor. Bunlar arasında bölümün tekrarları, internet üzerinden yapılan izlemeler ve DVR (kaydedip izleme) gibi farklı alternatifler yer alıyor. Tüm bu platformların bir araya getirilmesiyle Dragonstone‘un ilk günkü izlenme sayısı 16.1 milyona ulaştı. Bu da hem Game of Thrones hem de HBO açısından bir rekor anlamına geliyor.

Game of Thrones sosyal medyanın da galibi oldu. Twitter’ın verilerine göre pazar akşamı ekrana gelen bölümün ardından diziyle alakalı 2.4 milyon tweet atıldı. Bu da Dragonstone’un en fazla konuşulan Game of Thrones bölümü olduğu anlamına geliyor.

Game of Thrones (Taht Oyunları), senaryosu ve etkileyici sahneleri dışında, yarattığı ekonomi ile de dikkat çekiyor. Yayınlandığı kanalın cirosunu 5 milyar doların üzerine çıkaran ünlü dizi, sahnelerin çekildiği Kuzey İrlanda ekonomisine de 100 milyon dolarlık katkı sağladı. Dizinin oyuncuları da bölüm başına aldıkları ücretle rekor kırdı.