Gaziantep GAMEK AİLELERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

GAMEK AİLELERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

15.07.2014 - 10:54 | Son Güncellenme:

.

GAMEK AİLELERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Gaziantep’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GAMEK işbirliğinde hazırlanan Aile Eğitim Programı'na katılan kursiyerler ‘Aile içi iletişim ve enerji tasarrufu’ seminerleriyle bilgilendirildi.
Evlilik öncesi ile evlilik yaşantısında nasıl davranılması gerektiği ve enerji tasarrufunun öneminin anlatıldığı seminer, GAMEK Cumhuriyet Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Aile Danışmanı ve Rehberlik Uzmanı Ruken Dündar ile Aile Eğitim Programı Eğitmeni Aslı Uzun tarafından verilen seminere, kursiyerlerin ilgisi yoğun oldu.
GAMEK Aile Danışmanı ve Rehberlik Uzmanı Ruken Dündar, sağlıklı toplumun oluşması için öncelikle evliliklerin sağlıklı olması gerektiğini söyleyerek, “Sağlıklı toplumun oluşması sağlıklı evliliklerin gerçekleştirilmesi ve dolayısıyla sağlıklı bireylerin yetişmesiyle başlar. Çünkü bir bireyin yetiştirilmesinde en önemli faktör ailedir. Bireyi anne ve babası yetiştirir. Bu nedenle birey eğitimi kişinin; çocuğunun anne ya da babasını seçimiyle başlar. Evlilik hayatında eşlerin birbirlerine nasıl davranacağı önemlidir. Evlilik hayatında yaşanan olumsuzluklardan biri de eşlerin birbirlerine hitabı ve nasıl davranacağını bilmemesidir” dedi.
GAMEK Aile Eğitim Programı Eğitmeni Aslı Uzun ise, enerji tasarrufu hakkında kursiyerlere bilgi vererek, “Türkiye'de ve dünyada enerji kaynaklarımız sınırlı. Mevcut kaynakların daha uzun süre kullanılabilmesi için enerji tasarrufu büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Yazarlar