Gündem ‘Gar’ kurbanları için hüzünlü anma

‘Gar’ kurbanları için hüzünlü anma

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden 103 kişi için anma programı düzenlendi. Çok sayıda milletvekili ve STK’nın da katıldığı anmada yaşamını yitirenlerin yakınları alana karanfil bıraktı.

‘Gar’ kurbanları için hüzünlü anma

Terör örgütü DAEŞ tarafından 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Gar katliamının üzerinden tam üç yıl geçti. Katliamda hayatını kaybedenler için dün, Ankara Garı önünde anma programı gerçekleştirildi. Anma programına; yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarıyla, aralarında CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de bulunduğu çok sayıda milletvekili ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Haberin Devamı

Kurumlar adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Katliamın tüm sorumluları yargılanana kadar öfkemizi diri tutacağız. Arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız” ifadelerini kullandı.

Yoğun güvenlik önlemi

Anma töreni nedeniyle Ankara Valiliği tarafından bazı yollar trafiğe kapatıldı. Programın yapılacağı alana vatandaşlar üç aşamalı güvenlik çemberinden geçerek girerken, alana giren vatandaşlara karanfil dağıtıldı. Çevik Kuvvet ekiplerince Ankara Garı’na Tandoğan tarafından giriş bölgesi bir süre yapılmadı.

Gerginlik yaşandı

Alana, Talatpaşa Bulvarı tarafından girmek isteyen katılımcılar ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Emniyet güçleri, barikat kurup buradan gelen vatandaşlara müdahale etti. Polis ile vatandaşlar arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından kurulan barikatlar kaldırıldı.

Haberin Devamı

Saldırda sağ bacağını kaybeden Gökhan Yaralı, orada bulunma amaçlarının sadece barış olduğunu belirterek, “Kimse ölmesin derken katledildik. Bu saatten sonra kimse ölen arkadaşlarımızı geri getirmeyecek, benim kopan bacağımı da geri getirmeyecek. Tek derdimiz bundan sonra bu tür olaylar olmasın. Kimin ihmali varsa cezasını en ağır şekilde çeksin” dedi.

‘Anıt yapılsın’

Patlamada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Ümit Seylan’ın amcası, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Yardımcısı İhsan Seylan da, gar meydanına anıt yapılmasını istediklerini yineleyerek, “Üç sene önce bununla ilgili Meclis kararı çıktı. Dünyanın neresinde olursa olsun bir demokrasi anıtı yapılmaz mıydı?” diye komuştu.

‘Barış türküleri söyleyeceğiz’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Garı’nda 3 yıl önce yaşanan terör saldırısıyla ilgili, twitter’dan açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Tarihimizin en acı olaylarından birisi olan 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımı hüzün ve rahmetle anıyor, terörü bir kez daha lanetliyorum. Biz, savaş ve düşmanlıktan beslenenlere inat kardeşlik ve barış türküleri söylemeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. -ANKARA Milliyet