Gündem Gar saldırganları Tel Abyad’da eğitilmiş

Gar saldırganları Tel Abyad’da eğitilmiş

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Garı önünde 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davada, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu üç polisin şehit olduğu, dokuz polis, dört Suriyelinin yaralandığı soruşturmada ifadesi alınan gizli tanık, “Piramit”in beyanları dosyaya girdi.

Gar saldırganları Tel Abyad’da eğitilmiş

Gar davası sanıklarıyla ilgili de ifade veren “Piramit”, Suriye’nin Rakka kentindeki Tel Abyad ilçesinde 40 gün spor ve dini eğitimin yanı sıra Kalaşnikof, biksi, el bombası kullanımı ve bomba yapımı eğitimi aldıklarını, Kilis’in Elbeyli ilçesinden Türkiye’ye geçtiklerini, bir evde 50-60 kişilik grupla kaldıklarını anlattı.

‘Mali işlerden sorumluydu’

Gizli tanık “Piramit”, sanıklardan Ekici ile ilgili de, “Afganistan’da savaştı, Gaziantep’e geldi. Cabael tarafından DEAŞ’a kazandırıldı. Örgüt mensubu ailelere bakmakla da görevliydi, mail işlerden sorumluydu. Silahlı güçlerdendir, parayı çok sever” dedi. Pramit, Suriye’nin Rakka kentindeki Tel Abyad ilçesinde eğitim gördükten sonra Kilis’in Elbeyli ilçesi tarafından Türkiye’ye geçtiklerini anlattı.

Askeri eğitim kapsamında, Kalaşnikof, biksi, el bombası kullanımı eğitimi aldıklarını, bomba yapımının anlatıldığını aktaran gizli tanık “Piramit”, her kampın sorumlusu bulunduğunu, Tel Abyad’dan ayrıldıktan sonra patlamanın gerçekleştiğini belirtti.

Talimat Durmaz’dan

Sanıklardan Yunus Durmaz, Ahmet Güneş, Erman Ekici, Muhammet Zana Alkan, Mustafa Delibaşlar, Deniz Büyükçelebi, Talha Güneş, Mehmet Kadir Cabael, Hacı Ali Durmaz, Hüseyin Tunç, Yakup Karaoğlu, Resul Demir, İlham Balı’nın fotoğraflarını teşhis eden “Piramit”, sanıklardan Tunç’un terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu, “Abdullah” kod adını kullandığını anlattı. Durmaz’ın, DEAŞ’ın sözde Gaziantep emiri olduğunu belirten “Piramit”, “Durmaz, Suriye’den gelirse kılık değiştirerek gelir, saldırı talimatını bu şahıs verir, ondan habersiz bir şey yapılmaz” ifadesini verdi.

Haberin Devamı