Ekonomi Garanti’den dev destek

Garanti’den dev destek

25.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Garanti Bankası, 30 Eylül 2016 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Bankanın konsolide finansal tablolarına göre, 2016’nın ilk dokuz ayındaki net kârı 3 milyar 940 milyon 66 bin TL oldu.

Garanti’den dev destek

Garanti, 295 milyar 130 milyon 196 bin TL aktif büyüklüğü ile ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 239 milyar 259 milyon 462 bin TL’ye ulaştı. Bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 16.1, aktif kârlılığı ise yüzde 1.8 seviyelerine yükseldi.

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Fuat Erbil, “2016 yılının 3. çeyreğinde, ülke olarak yaşadığımız olağanüstü durum ve zorlu koşullara rağmen, her zamanki gibi gücümüzü ülkenin geleceği ve daha ileri seviyelere ulaşması için kullanmaya devam ettik. Sağlam ve dengeli bilanço yapımız sayesinde gerek sermaye ve likidite, gerekse risk yönetimi ve aktif kalitesinde öncü göstergelerimizle, bu zorlu dönemin üstesinden başarıyla geldik. Genel olarak tüm alanlarda sektörün üzerinde büyüyerek, toplam 239 milyar TL’yi aşan nakdi ve gayri nakdi kredilerimizle ekonomiye desteğimizi artırarak sürdürdük. Konut, destek, taşıt kredilerinde pazar payı kazanmaya devam ettik. Tüketici kredilerinde lider pozisyonumuzu daha da güçlendirdik. KOBİ, ticari ve kurumsal bankacılık alanlarında müşterilerimize çözüm üretip; Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için önümüzdeki dönemde de altyapı ve enerji projelerine destek sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Dijital bankacılık...

Garanti’nin performansının uluslararası çevrelerden takdir gördüğünü belirten Erbil, şunları dile getirdi:

“Garanti, Türkiye’de tüketicilere en fazla destek sağlayan özel banka olarak World Finance Magazine tarafından bir kez daha Türkiye’nin En İyi Bireysel Bankası seçildi. Dijital bankacılık alanında ise 20 yıldır aralıksız gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, bugün sektörde öncü ve lider konumda bulunmanın gururunu yaşıyoruz.”

Yazarlar