Gündem GATA’da doluluk devirden sonra arttı

GATA’da doluluk devirden sonra arttı

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Akdağ, ‘Ankara GATA’nın devirden önceki haftalık yatak doluluk oranı yüzde 30 iken, devirden sonra doluluk oranı ortalama yüzde 50’ye ulaştı’ dedi

GATA’da doluluk devirden sonra arttı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, GATA’nın doluluk oranının Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra arttığını bildirdi. Akdağ, “GATA’nın bakanlığımıza devredilmesinden önceki 3 aylık süreçte haftalık ortalama 13 bin hastaya poliklinik hizmeti verilmekteyken, devirden sonra haftalık ortalama 20 bin hastaya hizmet verilmektedir. Ankara GATA’nın devirden önceki 3 aylık süreçte haftalık yatak doluluk oranı ortalama yüzde 30 iken devirden sonra haftalık yatak doluluk oranı ortalama yüzde 50’dir” dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devrine ilişkin soru önergesini yanıtlayan Akdağ, şunları kaydetti:
‘Ortalama 20 bin hasta’
“Bakanlığımız Temel Sağlık İstatistikleri Modülü 31 Ocak 2017 tarihli verilerine göre GATA’da 63 klinik servis, 11 adet yoğun bakım kliniği varken, devirden sonra hizmet sunumu aynı şekilde devam etmektedir. GATA’nın bakanlığımıza devredilmeden önceki 3 aylık süreçte haftalık ortalama 13 bin hastaya poliklinik hizmeti verilmekteyken, devirden sonra haftalık ortalama 20 bin hastaya poliklinik hizmeti verilmektedir. Ankara GATA’nın devirden önceki 3 aylık süreçte haftalık yatak doluluk oranı ortalama yüzde 30 iken devirden sonra haftalık yatak doluluk oranı ortalama yüzde 50’dir. GATA’nın devirden önceki 3 aylık süreçte haftalık yanık ünitesi doluluk oranı yüzde 60 iken, devirden sora haftalık yatak doluluk oranı yüzde 65’tir. Ayrıca yoğun bakım yataklarından ikisi, yanık servis yataklarından dördü, yanık yoğun bakım yataklarından ikisi yaralı askerlerimize rezerv olarak tutulmaktadır.”
‘Yer bulamayan asker yok’
“Bakanlığımızın devir aldığı tarihten bugüne kadar GATA’ya tedavi için başvurup yer bulunamadığından tedavi olmayan askeri hastamız yoktur. Sivil hastalarımız ise sadece yoğun bakım ihtiyacı durumunda, yoğun bakım yataklarından bir kısmı asker hastalarımız için hazır tutulması nedeniyle başka hastaneye sevkedilmiştir.”
Bakan Akdağ, GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devrinden sonra 110 öğretim üyesi, 10 asistan, 23 uzman tabip ve 94 idari personelin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kaldığını, diğer personelin Sağlık Bakanlığı ya da Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne geçtiğini ifade etti.