Gündem Gazeteci Baransu’ya ‘Balyoz’ gözaltısı

Gazeteci Baransu’ya ‘Balyoz’ gözaltısı

02.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarında Gökalp Kökçü tarafından yürütülen, kamuoyunda “Ters kumpas” olarak bilinen 2014/1136 sayılı soruşturma kapsamında ilk gözaltı kararı gazeteci Mehmet Baransu hakkında verildi.

Gazeteci Baransu’ya ‘Balyoz’ gözaltısı

Balyoz soruşturması ve davasındaki kumpas iddialarını araştıran savcılık 2010 yılında bir bavul dolusu askeri belge ve CD’yi savcılığa götüren Taraf gazetesi yazarı Baransu hakkında arama ve gözaltı kararı çıkardı. Dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evi aranan Baransu, devletin güvenliği ile ilgili belgeleri temin etmek, yok etmek ve açıklamak ile suç işlmek için örgüt kurmakla suçlanıyor. Baransu’nun gözaltına alındığını Twitter hesabından, “An itibari ile müvekkilim Mehmet Baransu’nun evinde arama yapılmaktadır. Arama nedeni Balyoz Davası” yazarak avukatı Sıddık Filiz duyurdu.
Balyoz davasındaki kumpas iddialarına ilişkin savcı Gökalp Kökçü birçok Balyoz davası sanığının müşteki sıfatıyla ifadesini almıştı. Müştekilerin tamamı Mehmet Baransu’dan ve Baransu’ya belgeleri teslim eden kimliği belirlenemeyen asker kişilerden şikayetçi olmuştu.