Gaziantep Gaziantep'te ÇSED toplantısı

Gaziantep'te ÇSED toplantısı

08.07.2015 - 14:27 | Son Güncellenme:

Türkiye’de sağlık hizmetlerine duyulan talebi karşılamak üzere Sağlık Bakanlığı sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve tek bir merkezde toplanması için bir program başlattı

Gaziantepte ÇSED toplantısı

Türkiye’de sağlık hizmetlerine duyulan talebi karşılamak üzere Sağlık Bakanlığı sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve tek bir merkezde toplanması için bir program başlattı. Sağlıkta Dönüşüm Programı olarak adlandırılan bu programın bir parçası, Gaziantep Sağlık Kampüsü Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) toplantısı olarak gerçekleştirildi.
Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, müdür yardımcıları, Samsung C&T, Kayı ve Salini Impregilo firma temsilcileri ve paydaşlar katıldı.
Gaziantep Sağlık Kampüsü Projesi’nin tanıtımı ve projeyle ilgilenen kurumlar ile bireyler gibi paydaşların Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) sürecine katılım yollarını açıklamak üzere düzenlenen toplantı da pek çok konu görüşüldü. “Paydaş Katılımı” olarak adlandırılan bu süreçte paydaşlara kaygılarını dile getirme ve sorularını sorma fırsatı verildi. Sosyo-ekonomik konulardan, İstihdam ve Ekonomik Faydalar, Halk Sağlığı, Güvenliği ve Emniyeti, Hasta Hakları, Bulaşıcı Hastalıklar, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çalışma Güvenliği; Çevresel konulardan, Jeoloji ve Toprak Kullanımı, Su ve Hidro-jeoloji, Hava Kalitesi, Gürültü ve Titreşim, Atık ve Atık su, Trafik gibi konular üzerinde görüşülerek bilgi alışverişinde bulunuldu.
ÇSED süreci boyunca alınan geri bildirimler ve paydaş görüşleri projenin geliştirilmesinde göz önünde bulundurulacağı ifade edilirken, 22 ilde gerçekleştirilen toplam 30 kampüsten biri olan Gaziantep Sağlık Kampüsü’nün paydaş görüşü de alınarak daha sağlam temeller üzerine kurulacağı belirtildi.