Gaziantep Gaziantepli Çocuklar “Arakanlı” Yaşıtlarına Seslendi

Gaziantepli Çocuklar “Arakanlı” Yaşıtlarına Seslendi

18.09.2017 - 10:08 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepli Çocuklar  “Arakanlı”  Yaşıtlarına Seslendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfınca yürütülen "Evde Karakter Eğitimi Projesi" kapsamında çocuklar, kendilerinin hazırlayıp sunduğu radyo programında Arakanlı akranları için duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

Vakıf bünyesinde bulunan yerel radyodaki "Gökkuşağı" programında hayallerini anlatıp, radyoculuğu öğrenen 6-12 yaş grubu çocukların, hem radyoculuk hakkında fikir sahibi olmaları hem de kitlelere hitap ederek özgüven kazanmaları amaçlanıyor.

Programın bu haftaki bölümünde Arakanlı akranları için duygularını dile getiren çocuklar, onlar için dua edilmesini istedi.

Çocuklardan Fatma Zehra Ayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakan’da yaşanan acılara çok üzüldüğünü söyledi.

Arakan’ın kendi ülkelerinden çok uzakta olmasına rağmen orada yaşanan acıları hissettiğini anlatan Ayda, "Onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz. Orada bu olayları yapanların hiç mi yüreği yok? Siz insan değil misiniz? Böyle şeyleri nasıl yapıyorsunuz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdem Özberber ise çocukların ölmemesini istediğini belirterek, “Herkes onların yerinde olmak istemediğini söylüyor. Kimse istemez. Ben onlar için çok üzülüyorum. En azından onlar için dua edelim.” dedi.

- “Her gece çocuklar için dua ediyorum”

Betül Kübra Ayda da hep zulüm ve savaşların yaşandığını ifade ederek, “O çocukların yerinde olmak istemezdim. Onlar için çok üzülüyorum. Her akşam uyurken onlar için dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yahya Kerem Eminoğlu da her gece televizyonda ölen çocukları gördüğünü onlar için çok üzüldüğünü kaydetti.

Başak Eminoğlu da Arakan’da çok acılar çekildiğini, çocukların ölmemesini istediğini kaydetti.

Yazarlar