Ege Gaziemir Bebek Akademisi’nde tarama günleri

Gaziemir Bebek Akademisi’nde tarama günleri

02.11.2018 - 21:05 | Son Güncellenme:

Gaziemir Bebek Akademisi, uyguladığı özel testlerle, fiziksel ve zihinsel açıdan hızlı gelişen Alfa kuşağı çocuklarının yeteneklerini keşfediyor

Gaziemir Bebek  Akademisi’nde tarama günleri

ALFA kuşağı çocuklarının, hızlı gelişimsel sürecine ayak uydurmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla Gaaziemir Bebek Akademisi ile ZEN Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi tarafından gelişim ve özel yetenek testleri uygulanıyor.

Haberin Devamı

Testlerin uzman çocuk gelişimciler ve özel eğitmenlerle yapıldığını belirten Gaziemir Bebek Akademisi kurucusu ve projenin mimarı Deniz Amiral, “Birçok aile, çocuklarının zayıf dersleriyle ilgili özel kurslara yöneliyor. Aksine çocuğun yüksek motivasyon ve konsantrasyonla yaptığı konulara ağırlık verilmeli. Çocuğun ilgisine uygun alana yöneldiğinde büyük başarılara imza attığını görecekler. Test sonuçlarına göre hazırlanan raporlar, kapalı zarflarla velilere teslim ediliyor. Parlayan yeni neslin ihtiyaçlarını belirlemek için herkesi tarama günlerine bekliyoruz” dedi.

Tarama testlerinin içeriğiyle ilgili bilgi veren ZEN Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Banu Ünler ise, “Gelişim testinde çocukların biyolojik yaşı hesaplanıp, becerileri değerlendiriliyor. Sosyal, dil, bilişsel, motor ve öz bakım olmak üzere beş alandaki düzeyleri, oyunlar eşliğinde saptanıyor. Gelişim testi bir zeka testi değil, hem eğitimciye hem de aileye rehber niteliği taşıyor. Yetenek testleri ise çocukların yönelimlerini belirleyip, hangi alanlarda desteklenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu noktada velilere tavsiyemiz, çocuğun geri kalan yeteneklerini desteklemekten ziyade iyi olduğu alanlar üzerinde yoğunlaşmak” diye konuştu.

Yazarlar