Ege Gaziemir’e ihanetim olmadı!

Gaziemir’e ihanetim olmadı!

25.11.2017 - 04:54 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Milliyet Ege’ye içini döktü. Göreve geldiği günden bu yana ilçesine kesinlikle ihanet etmediğini, gecesini gündüzüne katarak çalıştığını söyledi, “Her şey halkım için” dedi

Gaziemir’e ihanetim olmadı

Gaziemir’de iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Halil İrahim Şenol, Milliyet Ege’nin sorularını içtenlikle yanıtladı. Temizlik konusunda Gaziemir’de bir devrimin altına imza attıklarını belirten Başkan Şenol, “Bütün ana caddelerde konteynerleri koku yapmasın diye kaldırdım. Saatli olanlarından koydum. Bu sistemi dört yılda zor oturtturdum. İlk iki yıl neler çektim neler! Çöp arabası geçiyor, beş dakika sonra vatandaş çöp çıkarıyor. Ekiplerimiz sabah ayrı, akşam ayrı geliyor. Yine insan kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşa, ‘Çöpünüzü şu saatler arasında belirttiğimiz yere koyunuz’ diyoruz ama bazen buna uyulmayabiliyor. Temizlik konusunda iddialıyım. 42 km. yağmur suyu kanalı yaptık. En şiddetli yağmurda bile sıkıntı olmaz” dedi.

Haberin Devamı

‘Zeytin ağacı çok önemli’

İlçenin hiçbir noktasında zeytin ağacının kesilmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Şenol, “Çevre ve Şehircilik Bakanı en büyük rantın imardan geldiğini söylemişti. Ben bir metrekare yeri imara açmadım, açmayı da düşünmüyorum. Gaziemir’e ihanet etmedim! Asla da etmeyeceğim. Bu konuda oldukça hassasım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçemizin bir bölümünü imara açtı. Size soruyorum; o yerleri kimler satın almış onlara bakın. Oralara apartman dikilirse sıkıntı var demektir. Ben ilçemizde boş bulduğum her araziye zeytin ağacı dikiyorum. İlçemizin hiçbir yerinde zeytin ağacını kestirmem” dedi.

Gaziemir’e ihanetim olmadı

Milletvekilliği istemiyor

Başkan Şenol, 1978 yılında Namık Kemal Lisesi’ne giderken, ‘Doğduğum kente belediye başkanı olacağım’ dediğini belirterek, şunları söyledi: “Bu onur bana yeter. Beni birinci sıraya milletvekili yazsalar olmam. Bu zevki vermez. Milletvekillerinin yeni sistemle birlikte hükümleri kalmadı. Herkes belediye başkanı olmaya çalışıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

“2019 yerel seçimlerinde aday mısınız?” sorusuna Şenol, “Seçimlere altı ay kala kararımızı açıklarız. Üç gün önce, ya da üç gün sonra söyleyeceğim” dedi.

İlçedeki muhalefetin, “Sokağa çıkmıyor” eleştirilerine CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, şöyle yanıt verdi:

‘İyi ve kötü günde’

“Hiçbir cenazeyi kaçırmam. Çağırıldığım her düğüne giderim. Bir akşam dokuz düğüne gittiğim bile oldu. Beş dakika da olsa uğrarım. Benim dışımda park toplantısı yapan başkan var mı? Yaptığım her şeyin hesabını veriyorum. Her zaman, ‘Beni eleştirin’ derim. Alkışlamayın. Bu sayede seçimlerde geçtikçe, fark oluyor. En son seçimde 15 bin fark yaptım. İnsanların içine girmesem olmaz ki. Park yapmayın, spor sahası yapmayın; vatandaşın cenazesine gidin, düğününe gidin bir de böyle deneyin! Yerli yönetici böyle olur. Ben insana dokunuyorum. Makine mühendisiyim. Mezun olduktan sonra iş bulamadım. Beş yıl kahvecilik yaptım. İnsanın içindeydim her zaman. Eleştirsinler. Ben memnun oluyorum. Eleştiriden ders alıyorum. Makamında oturan adam değilim. Halka, ‘Bu yönetime katılın’ derim. ‘Bir eksiklik görürseniz arayın’ diyorum. Sadece belediye başkanına bırakılmaz bir kentin yönetimi. Ben reklamı sevmeyen biriyim. Herkes 300-500 metrekarelik ‘Üç Fidan Parkı’ açıyor. Deniz Gezmiş ve arkadaşları için. Ben şimdi ‘Üç Fidan Parkı, Adalet Parkı, bir de Özgür Gazeteciler Parkı’ yaptırıyorum. Hem de 10’ar dönümlük!”

Haberin Devamı

Her parkta heykel var

“Türkiye’nin en akıllı kamu binasını yaptım” diyen Şenol, “Hastaneyi yaptırdım. Buraya üniversite getirdim, uçak teknolojileri üzerine... 70 yılda yapılan park sayısı 73-74’tü! Şu an 163 park yaptık. Sayısını üçe katladım. Şimdi üç park daha yaptırıyorum. İki müze yaptım. Üç müzeyi de önümüzdeki yıl yapacağım. Heykel yoktu. Atatürk heykelleri ile başladım. Şehirler bina yaparak olmuyor. Sen kültürü, tarihi, sosyal yaşamı katamıyorsan, bir anlamı yok. Bütün parklara heykel koyuyorum. Soyut, somut fark etmiyor” dedi.

‘2B sorunu binlerce kişiyi ilgilendiriyor’

Sarnıç’ta yaşayanların tapu sorunlarıyla ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, şunları söyledi: “Tapu kadastrodan beş kişi burada çalıştı. Oda, bilgisayar, mühendis, tekniker verdim. Tek tek çalıştılar. İş bitti. Son akşam mecliste karar çıktı. İptal edildi. İki yıl çalışmamız, emeklerimiz boşa gitti. Seçim öncesi 230-240 kişiye tapuyu verecekler. Davalık olmayanlara veriyorlar tabii ki. Yine buna da şükrediyorum. Onlara veriyorlar ama binlerce kişi var. Seçim yatırımı bunlar. Az çok kurtaralım... İnsanlara günah. Ben yapsınlar istiyorum. Kendi yerlerine kiracı gibi para ödüyor insanlar. 2B geçmeyince plan yapamıyoruz biz de. Burada 35 bin kişi yaşıyor. 2B ile yarısının ilgisi var zaten. Spor salonu yaptık, kültür merkezi yapıyoruz, park sayısını üçe katladım, heykeller yapıyorum.”

Haberin Devamı

Gaziemir’e ihanetim olmadı

‘Başkan olacağım’ dedi hayali gerçekleşti

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 1978 yılında Namık Kemal Lisesi’ne giderken, ‘Doğduğum kente belediye başkanı olacağım’ dediğini belirterek, şunları söyledi: “Bu onur bana yeter. Beni birinci sıraya milletvekili yazsalar olmam. Bu zevki vermez. Milletvekillerinin yeni sistemle birlikte hükümleri kalmadı. Herkes belediye başkanı olmaya çalışıyor” diye konuştu. “2019 yerel seçimlerinde aday mısınız?” sorusuna Şenol, “Kararımızı altı ay kala açıklarız. Üç gün önce ya da üç gün sonra söyleyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

‘Botanik bahçesini hayata geçiremezsem üzüntüden ölürüm!’

Gaziemir’de yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık 310 yıl önce 37 dönüm arazi üzerine kurulan bir botanik bahçe izine rastlandığını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu konuda İzmir kamuoyundan gerekli desteği göremediğini vurguladı. Şenol, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyanın dördüncü büyük bahçesi Gaziemir’de. Bu iş fuardan daha önemli. Avrupa’nın ilk botanik bahçesi burada. İngiltere Konsolosu geldi. ‘Kraliyet ailesinden bağış alacağım’ dedi. Ama İzmir kamuoyundan destek alamadım. Bakanlık, Büyükşehir, İzmir Ticaret Odası işin içine girerse yapılabilir. Nerelerden geldiler, İzmir bürokrasisini aşamıyorum. Doğal yaşam korunacak. Tropikal bitki getireceğim. İmara açık değil, zarar görmeyecek hiçbir şey. Basının büyük etkisi olacak burada. Projeleri Orman Bakanlığı’na verdim ama sonuç yok. Ege Üniversitesi’ne gittim. Orada 16 dönümlük botanik bahçesi var. ‘Nasıl yapabiliriz’ dedim. Orada bir profesör, önüme çizimler koydu. ‘Burada 310 yıllık botanik bahçesi var’ dedi. Kuyulara kadar işaretlemişler yerleri. Oxford Üniversitesi göndermiş bilgileri. Türkiye’de yetişmeyen çiçek, ağaç buldular. İzmir için büyük zenginlik. Yapamazsam üzüntüden öleceğim. Büyük bir proje. Türkiye’de olmayan bitki, Gaziemir’de var.”

‘Proje ihraç ediyoruz’

Projelerinden bahseden Başkan Şenol,”İki engelli derneğimiz var. Birine atölye kurdum galoş üretiyorlar. Makinelerini aldık. Diğeri ise engellilere iş bulmak için toplanıyorlar. Ege Bölgesi’ndeki lüks otellerde aşçı yamağı ya da garsonluk gibi işler yapıyorlar. Bunların kursunu veriyoruz. Ayrıca bilgisayar kursu veriyoruz. Şirketlere, Serbest Bölge’ye sokuyoruz. Gazi Gençlik Eğitim Merkezi adı altında gerçekleşiyor bütün bunlar. 50’ye yakın kursum var. Bir lira kurs parası almıyorum. Aile ortamı var. Ticaret yok ortada. Üniversitede başarı elde ediyorlar. Göğsüm kabarıyor. Büyük gurur benim için. Bende sosyal proje çok. Türkiye’nin ilk Gıda Bankası’nı ben kurdum. Beyaz eşyadan tutun; çorabına, oyuncağına kadar her şey var. Genel Merkezden talimat geldi. ‘Hoşgeldin Bebek’ projesi var. AK Partili belediyelere bile proje gönderiyorum. Yaşlı bakım ünitesi kurduk. Evde bakım yapılıyor, sekiz yıl önce kuruldu. 50 kişilik sağlık ordum var. Hemşirem, doktorum, sosyoloğum, psikoloğum var. Tek tek evlere gidip insanlara bakıyorlar. Fakir, zengin ayırmıyoruz. İhtiyacı olana gidiyoruz. 20 aile bunu duydukları için Gaziemir’e taşınmış. Veteriner Müdürlüğü kurdum. İnsana nasıl bakılıyorsa, can dostlara da aynı şekilde bakılacak” dedi.