Gündem Gaziler karargâhta

Gaziler karargâhta

20.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdun dört bir yanında kutlanan Gaziler Günü için Genelkurmay karargâhında ilk defa tören düzenlendi. Mayın patlamasında gözlerini ve ellerini kaybeden Gazi Binbaşı Aluçlu ilgisizlikten yakındı

Gaziler karargâhta

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bu yıl ilk defa Genelkurmay Karargâhı’nda tören düzenlendi. Atatürk Kültür Sitesi’nde, düzenlenen törene yurdun çeşitli yerlerinden gelen 22 gazi ve aileleri katıldı. Askerlerin yanı sıra polis, köy korucusu ve hemşire gazilerin de yer aldığı etkinlikte tüm gazileri temsilen gelenlerden en yaşlısı 83, en genci 28 yaşında oldu. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, “Sizler yüce Türk milletinin en değerli gurur kaynağı oldunuz. Türk milleti sizlerin fedakârlığını hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
Törende konuşan gözleri ve ellerini mayın patlamasında kaybeden ve kafa tasının yarısı protezli olan Gazi Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu, Gaziler Günü’nden Türkiye’de kimsenin haberdar olmamasından yakındı.
Aluçlu, “Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler bizim günlük hayatta yaşadığımız sıkıntıları aşmak için bize yardım etmek, bizi görmek, duymak ve bilmek zorundadır. Fakat böyle bir ihtiyaçları, istekleri, talepleri olduğunu hiç mi hiç zannetmiyoruz” dedi.
Aluçlu’nun bu sözleri dakikalarca alkışlandı. Şiir dinletisi sırasında çok sayıda davetli gözyaşlarını tutamadı. Gaziler Günü nedeniyle Ankara Vali Vekili Mehmet Ali Ulutaş başkanlığındaki heyetle Anıtkabir’de de tören düzenlendi. Gaziler Günü ayrıca yurdun dört yanında kutlandı. Çanakkale’de düzenlenen Gaziler Günü etkinliği, ülkedeki 81 ilden 300’e yakın gaziyi buluşturdu.

Haberin Devamı

Şemsiye ayıbı
Zonguldak’ta Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende Tuğgeneral Birol Şimşek, Vali Ali Kaban ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, korumalarının tutuğu şemsiyelerle yağmurdan korunurken yanlarında bulunan Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal yağmurda ıslandı.
DHA

Gaziler karargâhta

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Gazi Jandarma Binbaşı Mehmet Aluçlu ile selamlaştı.

Kahramanmaraş’ta gazileri ağlattılar
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyesi 60 gazi, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende Vali Şükrü Kocatepe’nin konuşmalarına yer vermemesine tepki gösterip valilik bahçesinde oturma eylemi yaptı. Valilik girişindeki merdivenlerinde oturan gaziler, yeterince saygı ve ilgi görmediklerini öne sürüp gözyaşı döktü.
DHA

Haberin Devamı

Gaziler karargâhta

Kimseyi inandıramıyor
Samsunlu Fatma Aynur Gökçek’in (70), Kıbrıs gazisi olduğuna kimse inanmıyor. Emekli başhemşire Gökçek, “Gazi kartını vapurda otobüste gösterdiğimde görevli ‘Bu seferlik binin ama eşiniz yanınızda yok’ dedi. Gazi olduğuma inandıramıyorum. İnsanlar sadece erkekten gazi olur zannediyor” diye dert yandı.