Kayseri GBİ KAYSERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 365 KARANFİLLE 35 GÜN BARIŞ DEDİ

GBİ KAYSERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 365 KARANFİLLE 35 GÜN BARIŞ DEDİ

22.09.2014 - 16:42 | Son Güncellenme:

.

GBİ KAYSERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ 365 KARANFİLLE 35 GÜN BARIŞ DEDİ

GBİ Kayseri Koordinatörlüğü Dünya Barış Günü olan 21 Eylül’ü kutlamak ve 365 gün barış içinde bir ülke, bölge ve dünya mesajı vermek için Kayseri’nin 4 farklı meydanında üzerlerinde dünya düşünürlerinin barış mesajlarının yazdığı 365 adet karanfili dağıttı.
Barışın ve kardeşliğin önemini karanfiller ve barış mesajları içeren cümlelerle vurgulamak istediklerini belirten dernek gönüllüleri Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Forum AVM, Talas Meydanı ve Düvenönü Meydanında karanfillerini dağıttı. Dağıtılan karanfiller ve organizasyon Kayseri halkı tarafından yoğun ilgi ve takdirle karşılandı.
Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş gençlerin başlattığı bir oluşum. Amacını, dünyanın neresinde olursa olsun herkesi ve her kesimi ortak noktalarımızı göstererek barış içinde yaşamaya teşvik etmek, ‘farklılıklara tahammül eden toplum’ların ötesinde, ‘farklılıklardan zevk alan ve kucaklaşan toplum’ların oluşumuna katkı sağlamak olarak ifade eden 38 il ve 61 üniversitede koordinatörlüğü bulunan GBİ Derneği Kayseri’de de çalışmalarına Kayseri Koordinatörlüğü altında başladı.
Barışın bir gün değil her gün ve sürekli anılmasının ve korunmasının önemine dikkat çeken GBİ Kayseri Koordinatörü Furkan Çelik, Kayseri’de barışın ve kardeşliğin pekişmesi adına çalışmalarına hız vererek devam edeceklerini açıkladı. Kayseri’de organize edecekleri panel ve konferanslarla gençlerin vizyonlarını genişleterek onları geliştirecek, yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile topluma doğrudan faydalı olma adına çalışmalar yürüteceklerini belirten Çelik koordinatörlüklerinin yapacaklarından kısaca bahsetti. Sadece kendini değil başta ülkesini ve insanlığı dert edinen, başkasının fikirlerini desteklemese de son derece saygı duyabilen, özgüveni yüksek ama mütevazi bir gençlik olarak yetişme idealiyle çıkılan bu yola GBİ Kayseri koordinatörlüğü olarak katıldıklarını ve bu yolda birlikte yürümek isteyen her kesimden arkadaşla beraber çalışma ve bu yolda yürüme arzularının olduğunu da vurguladı.