Kocaeli GEBZE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

GEBZE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

04.01.2015 - 15:38 | Son Güncellenme:

.

GEBZE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

100 yıl önce Sarıkamış harekatında donarak şehit olan Mehmetçikleri anmak için Gebze’de, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katılımıyla yürüyüş düzenlendi.
Gebze Gaziler Dağında düzenlenen yürüyüşe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
81 ilde eş zamanlı başlayan Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü’nde il protokolü ve vatandaşlar Gebze Gaziler Dağına yürüdüler. Gaziler Dağı’nda Tiyatro Roza Sanat Merkezi tarafından temsili bir canlandırma gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bir konuşma gerçekleştirdi.
Karabacak konuşmasında şehitleri şükran ve minnetle andıklarını dile getirerek, Sarıkamış kahramanlarını bir kez daha anmanın hüznünü yaşadıklarını belitti.
Karabacak’ın ardından konuşan Vali Güğzeloğlu ise, “100 yıl önce Allahuekber Dağları’nda bizlerin özgür yaşaması için ve bağımsız devletimizin, payidar milletimizin birlik ve beraberlik içinde kalması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bugün bir kez daha rahmet ve minnetle anmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tam 100 önce o zor şartlarda kar ve kışın aman vermez dağlarında inanç ve kararlılık içinde şehadete eriştiler. Bizler bugün Sarıkamış’ta başlayan bu destanın tüm kahramanlarını, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Çoban Mustafa Paşa Camisi İmamı Hasan Yazıcı, şehitler için dualar okudu. Okunan duaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar ile günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.