Gündem Geçerlilik süresi dolmuş pasaportlar için pasaport yenileme işlemi!

Geçerlilik süresi dolmuş pasaportlar için pasaport yenileme işlemi!

11.11.2016 - 13:45 | Son Güncellenme:

Vatandaşların geçerlilik süreci dolmuş olan pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme hizmetleri sunuluyor. Günümüzde vatandaşlar artık pasaport yenileme işlemleri konusunda modern yüzyıl teknolojik imkanlarından faydalanabiliyor. Bu çerçevede de pasaport yenileme işlemlerinde önemli değişiklikler meydana geliyor.

Geçerlilik süresi dolmuş pasaportlar için pasaport yenileme işlemi

Modern toplum yaşantısı içerisinde insanların yurtdışı seyahatleri gerçekleştirebilmeleri için hukuki ve yasal yönden kesinlikle pasaport sahibi olması gerekliliği bulunuyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde de vatandaşların yurtdışı seyahatlerinin niteliğine göre farklı pasaport hizmetleri sunuluyor. Bunun yanı sıra günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlara pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme hizmetleri de sunuluyor. Her geçen gün hızla küreselleşen modern yüzyıl dünyasında yurtdışına çıkış için kullanılmakta olan pasaportlarda yenileme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekliliğinin birden fazla nedeni olabiliyor. Ancak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların kullanmakta oldukları ehliyetleri için ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirmelerinin en önemli etkenlerinin başında kesinlikle Türkiye’de sunulan pasaportların belirli bir geçerlilik süresinin bulunmasıdır. Yasal geçerlilik süresi dolan pasaportların kullanımının sürdürülebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile yenilenmesi gerekiyor.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde çağdaş ve gelişmiş kamu hizmetleri çerçevesinde modern yüzyıl teknolojilerinden etkin biçimde yararlanılıyor. Bu çerçevede de özellikle her geçen gün hızla gelişmekte olan 21.yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri ile birlikte, Türkiye’de kamu hizmetleri alanlarında internet teknolojileri ve modern teknolojik çözümler etkin biçimde kullanılıyor ki bunların etkilerini artık pasaport hizmetleri alanında da görebilmek mümkün hale geldi. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlara pasaport kullanımı konusunda çok daha çağdaş ve çok daha modern hizmetlerin ulaştırılabilmesi amacı ile pasaportlarda da teknoloji çağına entegrasyon gerçekleştirilerek, e-pasaport dönemi başladı. Bu çerçevede de vatandaşların pasaport yenileme işlemleri de önemli değişiklikler ile karşı karşıya kaldı.

Günümüzün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri çerçevesinde vatandaşların sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildikleri kamu hizmetleri alanında e-pasaport modeli kapsamı içerisinde pasaport yenileme işlemleri de eklendi. Modern yüzyıl teknolojisine pasaport hizmetlerinin entegrasyonu çerçevesinde uygulamaya alınan e-pasaport modeli ile birlikte Türkiye’de vatandaşların kullanmakta oldukları pasaportlarının kullanım sürelerinin dolması halinde pasaport yenileme işlemlerinde getirilen yenilikler çerçevesinde yeni e-pasaport alımı için başvuru da bulunmaları gerekiyor. Çünkü 21.yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşların e-pasaport modeli çerçevesinde pasaport yenileme işlemini gerçekleştirebilmeleri yerine doğrudan yeni e-pasaport başvurusunun gerçekleştirilmesine başlandı.

Günümüzde vatandaşlar, elektronik platform üzerinde yer alan e-pasaport ekranı üzerinden pasaport yenileme işlemleri çerçevesinde e-pasaport yeni başvurularını kolaylıkla dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor. Üstelik vatandaşlar internete erişim imkanına sahip olabildikleri her noktadan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün elektronik ortam üzerinde yer alan e-pasaport ekranını kullanabilme şansına sahip olabiliyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan 21.yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinden pasaport yenileme gibi çok sayıdaki pasaport işlemi konusunda yeni nesil işlem hız ve kolaylıklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.