Teknoloji Geçmiş Ve Gelecek View-Master İle Bir Arada!

Geçmiş Ve Gelecek View-Master İle Bir Arada!

20.02.2015 - 15:14 | Son Güncellenme:

Mattel bu sefer Google ile birlikte geliştirdiği “Sizzle” ile 3D sanal gerçeklik kavramını çocuklara ve ailelere tanıtmak için geliyor.

Geçmiş Ve Gelecek View-Master İle Bir Arada

Eğer 60’lı, 80’li yıllarda bir çocukluk geçirdiyseniz bu resim görüntüleyici cihazıbiliyorsunuzdur. Klasik View-Master makaraları televizyon şovlarını, filmleri, sahneleri veya diğer stereoskopik 3D görsel içerikleri gösterebiliyordu. Şimdi ise Google’a aitCardboard VR teknolojisi ile View-Master’a yeni bir boyut kazandırıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde View-Master’ın yeni versiyonu için Mattel, Google ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Yeni View-Master 30$ gibi bir ücret ve 15$’lık dörtlü makara setleri halinde sanal gerçeklik deneyimi sunacak. Cihaz İOS, Android, Windows işletim sistemli telefonlardan indirilen bir uygulama yardımıyla kullanılıyor. Düşünüldüğünün aksine sabit bir slayt olmaktan çok uzak olan View-Master, uygulamanın da yardımıyla 360 derecelik sanal bir dünya sunuyor. Ancak makaralar eskisi gibi kullanılmıyor. Makaralar düz bir zemine bırakıldıktan sonra kullanıcılar, akıllı telefonu içerisinde barındıran gözlüğü takıp kafalarını oynatarak istediği gibi bir yolculuğa çıkabiliyor.

Bu şekilde fotoğraflar daha iyi ve fiziksel bir hal almakla birlikte yetişkinlere nostalji, çocuklara ise muhtemelen farklı bir deneyim yaşatıyor. Google ve Mattel işbirliği ile geliştirilen yeni View-Master için hazırlanan yeterli.