Cadde Geçmişi günümüze taşıyan mektuplar

Geçmişi günümüze taşıyan mektuplar

06.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun iş, sanat ve edebiyat dünyasından pek çok isimle sürdürdüğü yazışmalar ‘Biz Mektup Yazardık’ adlı sergiyle açıldı

Geçmişi günümüze taşıyan mektuplar

‘Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşlarından Mektuplar - Biz Mektup Yazardık’ sergisi, İş Sanat Kibele Galerisi’nde özel bir kokteylle açıldı. Ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanat, edebiyat, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleriyle yaşadığı döneme ışık tutan mektuplaşmaları, sahiplerinin kendi ifadeleriyle önceki akşam ziyaretçileriyle buluştu.
Sanatçının güzel sanatlar akademisinde başlayıp Paris’te süren eğitim hayatından, Anadolu’daki yurt gezilerine kadar yaşamından birçok kesiti yansıtan mektuplar, ilk kez gün yüzüne çıktı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ev sahipliği yaptığı sergide, sanatçının gelini Hughette ve torunu Rahmi Eyüboğlu da konuklarla yakından ilgilendi. Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer’le sanatçının torunu Rahmi Eyüboğlu’nun tanışmaları dikkat çekti. Dedelerinin mektupları önünde sohbet eden ikili, objektiflere poz vermeyi ihmal etmedi.
20 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek sergide mektupların yanı sıra Eyüboğlu tarafından yapılmış portreler de yer alıyor.