Gündem Geleceği etkileyecek 10 girişim

Geleceği etkileyecek 10 girişim

06.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

New Scientist dergisi insanlığın yaşam tarzını değiştirecek 10 gelişmeyi kaleme aldı. Buna göre kararsızlık tarihe karışacak, telefon belleği gibi insan belleği kopyalanabilecek. Doğallığın sonu gelecek.

Geleceği etkileyecek 10 girişim

Bundan yaklaşık 7 milyon yıl önce başladığına inanılan günümüz insanının hayatı 2 milyon yıl geride yaşanan icat ve girişimlerle kökten değişmeye başladı. ABD’de yayımlanan New Scientist dergisi ise kapağına taşıdığı “Tarihi Değiştiren ve Değiştirecek 10 Girişim” başlıklı yazıda, ileriki yıllarda insanlığın karşılaşacağı ve hayatı tamamen değiştirecek 10 temel gelişme kaleme alındı. Önümüzdeki yıllarda insanların hayatının yine devrim niteliğindeki girişimlerle tamamen değişeceği tahmin ediliyor.

Yaşlanmak Tarih Olacak
Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü araştırmacıları, şu an hayatta olan kişilerin iki yüz yıl yaşama imkanı olduğunu söylüyor. Yaş artımına göre değişen organ yaşlanmalarına bağlı ölümlerin yaşanmayacağı belirtiliyor. Uzmanlar, birden fazla neslin bir arada yaşamasıyla kişilerin farklı deneyimler yaşayacağını ve nesiller arası yapılacak fikir alışverişlerinin zenginlik katacağını söylüyor.

Karar Verme Makinesi
Birçok insanın yaşadığı sorun olarak düşünülen kararsızlık ileride tarihe karışacak. Şu anda bile birçok akıllı telefon uygulaması sayesinde bazı konulara makineler bizim yerimize karar verirken ileride bizim için her şeyi düşünen ve ayarlayan makineler icat edilecek.

Beyin Kopyalama
Beyin yapısının neredeyse tümünü çözmeye yakın olan bilim insanları, gelecekteki kişilerin istedikleri zaman başka bireylerin beyinlerini kendilerine aktarabileceğini öngörüyor. Hatta uzmanlar, bilgisayar beyninin bile insanlara kopyalanacağını iddia ediyor.

Uzay Kolonileri
Bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda yaklaşık 100 sene sonra insanların Mars’ta hayat kurması bekleniyor. Türlerin devamının sağlanabilmesi için insanların başka gezegenlerde yaşamaları bir zorunluluk haline gelecek.

Doğallığın Sonu Gelecek
3 boyutlu yazıcı sektörünün giderek büyümesiyle insanların maddelere olan bağımlılığı artacak. İnsanlar ihtiyaç duydukları her şeyi evlerinde üretmeye başladığında ise yaratıcılık önem taşıyacak. Et ve sebzeler 3 boyutlu yazıcılar sayesinde üretilmeye başlandığında tarım sektörünün yok olması bekleniyor.
Bu gelişmelerin yanı sıra uzmanlar, görsel gerçekliğin önem kazanacağını, genetik mühendisliğinin gelişmesine bağlı olarak tıp alanında devrimsel ilerlemeler yaşanacağını, gizlilik kavramının yok olacağını ve Bitcoin gibi elektronik para birimleri kullanımının artmasıyla gerçek para kullanımının azalacağını söylüyor.