Gündem Geleceği şekillendirecekler

Geleceği şekillendirecekler

07.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji ve İnsan Kolejleri, (Tink) gençleri inovasyonla tanıştırmaya devam ediyor. Bu amaçla kolej, diploma programı kapsamında her yıl Tink Genç Girişimciler İnovasyon Yarışması  düzenleyecek. Programın eğitimcisi ve yöneticisi de dünyaca ünlü inovasyon lideri Dr. Nir Ben Lavy olacak.

Geleceği şekillendirecekler

9, 10, ve 11. sınıf Tink öğrencilerinin katılacağı program, 6 ay sürecek. Yarışma kapsamında 3 - 5 kişilik takımlar, kendi inovatif girişimlerini hayata geçirecekler. Ayrıca takımlar, Tink kurumsal partnerlerinden mentorluk alacak ve fikirlerini gerçek hayata uyarlayacaklar.

Haberin Devamı

Öğrencilerin İngilizce sunum yapacağı yarışmada, jüri tarafından seçilecek olan en başarılı takım yurt dışında StartUp zirvelerine katılım hakkı, ikinci ve üçüncü takımlar da özel koçluk hakkı kazanacak.

İnovasyonun önemine dikkat çeken Dr. Nir Ben Lavy, “Türkiye’nin daha başarılı bir noktaya gelebilmesi için üniversite veya daha üst seviyede bu işe başlaması çok geç olabilir. Ortaöğretim çağında öğrencilerin bu konularda desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Yazarlar