Ankara GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARA EMANET

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARA EMANET

05.05.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

.

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARA EMANET

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Amacımız vatanına milletine hayırlı olacak bir nesil yetiştirmek" dedi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çanakkale gezisine katılan Altındağlılarla bir araya geldi. Kültür gezilerinin önemini anlatan Başkan Tiryaki: “Huzurlu bir toplum istiyorsak çocuklarımızı kültürle, sanatla, edebiyatla ve müzikle buluşturmalıyız” şeklinde konuştu.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Altındağlı kadınlar, Tiryaki’nin ‘Çanakkale gezisinden memnun kaldınız mı?’ sorusuna alkışlarla karşılık verdi.
Tiryaki konuşmasına Çanakkale’nin Türk tarihindeki yerini ve önemini anlatarak başladı. Tiryaki, sanıldığının aksine bu organizasyonlara büyük paralar harcamadıklarını belirterek, gezilerin planlamasını bir yıl önceden yaptıklarını ve çok cüzi fiyatlar ödediklerini aktardı.
Ailelere seslenen Tiryaki, “Çocuklarınızın madde bağımlısı, kumarbaz olmasını istemiyorsanız onları kültür merkezlerine, spor tesislerine gönderin. Onları sanattan, müzikten, spordan uzak tutmayın. Kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olun. Televizyonu gereksiz seyretmelerinin önüne geçin. Geleceğimiz onlara emanet” ifadesini kullandı.
“Kötü bir arkadaş, zehirli bir yılandan daha tehlikelidir” diyerek Hz. Mevlana’nın sözünü hatırlatan Tiryaki, Altındağlı çocuklara daha iyi şartlar sunmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti. Tiryaki şöyle devam etti:
"Amacımız vatanına milletine hayırlı olacak bir nesil yetiştirmek.”