Edirne "Geleceğimiz Müzik" Projesiyle Hayata Hazırlanıyorlar

"Geleceğimiz Müzik" Projesiyle Hayata Hazırlanıyorlar

21.06.2017 - 13:42 | Son Güncellenme:

.

Geleceğimiz Müzik Projesiyle Hayata Hazırlanıyorlar

EDİRNE (AA) - Klavye sanatçısı Gürkan Keser, "Geleceğimiz Müzik" projesi kapsamında Edirne'de roman gençlerle buluştu.

Haberin Devamı

Roman vatandaşların sosyal entegrasyonları ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla Edirne Roman Dernekleri Federasyonu ve Edirne Roman Müzisyenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan "Geleceğimiz Müzik" projesinin 'Rol Model Sanatçı Atölyesi'ne katılan Keser, kentteki bir tesiste düzenlenen programda, tecrübelerini ve müzik kariyerini Roman gençlerle paylaştı.

Müziğe olan ilgisinin 7-8 yaşlarında başladığını ifade eden Keser, müzikal anlamda bir yere gelmek için azimli bir şekilde çalışılması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Cengiz Kurtoğlu, Serdar Ortaç ve Bülent Ersoy gibi ünlü isimlerle çalıştığını belirten Keser, Bu duruma gelmemi sağlayan faktörler azimli ve hırslı bir şekilde çalışmam ve müziği çok sevmemdir. İşimi doğru yapmaya çalışarak yoluma devam ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Gençlere müziği çok sevme çok çalışma önerisinde bulunan Keser, şunları kaydetti:

"Hırsla, azimle ve müziği sevmekle başladı her şey. Ondan sonra yolumuz açılmaya başladı. Cengiz Kurtoğlu'nun yanında çalışmaya başladım. Yine de hala eksiğiz. Hala gittiğimiz yerlerden bir şeyler öğreniyoruz ve öğrenmemiz de gerek. Ufacık bir çocuktan da, tecrübeli bir insandan da bir şeyler öğrenebiliriz. Müzik sonsuz ve evrenseldir. Başarıya ulaşmak için kesinikle çok çalışın ve müziği çok sevin. Her türlü müziği dinleyin. Arabesk, pop, latin, Türk halk müziği, caz ne olursa dinleyin. Çünkü bunlar sizin belleğinize girecek önemli notlardır. Zorda kaldığınızda kendinizi savunabileceğiniz zırhlardır."

Eğitimin önemini de vurgulayan Keser, 'Geleceğimiz Müzik' projesinin kursiyerlere geleceğe yönelik bir köprü olduğunu dile getirdi.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler de proje kapsamında Roman gençleri her ay kendi alanlarında başarılı müzisyenlerle bir araya getirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Keser, klavyenin başına geçerek katılımcılara kısa bir gösteri sundu.