Gündem Geleceğin müziği Sónar Istanbul’da

Geleceğin müziği Sónar Istanbul’da

24.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Barselona’da doğup dünyaya yayılan müzik ve teknoloji festivali Sónar, Mart 2017’de ilk kez İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek

Geleceğin müziği Sónar Istanbul’da

Müzik ve müziğe dair her türlü yeni teknolojiye ev sahipliği yapan Sónar Festival, ilk kez İstanbul’a konuk olacak. Envai çeşit alt dalıyla elektronik müzik yoğun olmakla birlikte hip hop, new wave, deneysel ve hatta beklenmedik zamanlarda klasik müzik gibi türlere de yer veren festival, ilk kez müzik yazarı Ricard Robles ile müzisyen ve görsel sanatçılar Enric Palau ve Sergio Caballero’nun girişimiyle, “İleri Müzik ve Multimedya Sanatları Festivali” adı altında 1994 yılında Barselona’da düzenlenmişti. O günden bu yana Reykjavik, São Paulo, Bogota, Cape Town ve Seul gibi dünyanın dört bir tarafında 29 farklı şehirde tam 53 kez düzenlenen festival, 24 - 25 Mart 2017 tarihlerinde Türkiye’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde olacak.

Haberin Devamı

Orijinal versiyonunda Gece ve Gündüz olarak ikiye ayrılan ve üç gün boyunca devam eden festival, İstanbul’da 24 Mart Cuma günü akşam saatlerinde, 25 Mart Cumartesi günü ise öğleden sonra saatlerinde başlayacak ve Zorlu PSM’nin farklı salonlarında performanslara yer verecek. Festivalin teknoloji tarafı olan, müzik profesyonellerine seslenen Sonar +D ise iki gün boyunca tüm gün ziyaretçileri bekleyecek. Sónar +D’yi, aslında festivali dünya çapında bu kadar önemli kılan bölüm olarak değerlendirmek mümkün. Müzikle her seviyede ilgilenenlere hitap edebilecek kısımda DJ cihazlarından yeni enstrümanlara, sahne ışıklandırma sistemlerine ve sanal gerçeklik uygulamalarına kadar keşfedilecek birçok teknoloji yer alıyor.

Haberin Devamı

Geleceğin müziği Sónar Istanbul’da

Roisin Murphy ve Moderat liste başı

Sónar Istanbul’un programında şimdilik ana sanatçılar olarak Alman elektronik sahnesinin nispeten yeni yıldızı Moderat ve Roisin Murphy yer alıyorlar. Moderat ve Murphy dışında Nina Kraviz, Floating Points, Clark, Kode9, Prins Thomas, Nosaj Thing, HONNE ve Cola&Jimmu da konuklar arasında. İlerleyen günlerde yeni isimler açıklanmaya devam edecek.