Eğitim Geleceğin yükselen mesleği: İş Zekası Uzmanlığı…

Geleceğin yükselen mesleği: İş Zekası Uzmanlığı…

02.04.2014 - 09:22 | Son Güncellenme:

OBASE, geleceğin İş Zekası Uzmanlarını yetiştirmek üzere Bahçeşehir Üniversitesi’nde “İşZekası” derslerine başladı.

Geleceğin yükselen mesleği: İş Zekası Uzmanlığı…

Sektördeki19 yıllık deneyimini teknoloji üretimine aktaran OBASE, teknik bilgi ve mesleki deneyimlerini üniversite-sanayi işbirliği kapsamında üniversite öğrencileri ile paylaşıyor. OBASE, 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde geleceğin meslekleri arasında parlayan İş Zekası Uzmanı sayısının artmasına katkı sağlamak amacı ile Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde OBASE İş Zekası (Business Intelligence) adıyla dersler vermeye başladı. OBASE uzmanları tarafından verilen dersler; Operasyonel ve Analitik Sistemler, Veri Ambarı Mimarisi ve Bileşenleri, İş Zekâsı ve Karar Destek Sistemi, Veri Görselleştirme, Bilgi Keşfi, Mobil İş Zekası, Veri Madenciliği, Büyük Veri ve kullanım alanları ile İş Analitiği ve İş Optimizasyonu gibi ana başlıkları içeriyor. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin sektördeki örnek uygulamalar hakkında bilgi edinmesini sağlayan eğitimlerde öğrencilere doğru veri analizi ile şirketlerin stratejik kararlarında nasıl önemli roller aldıkları aktarılıyor.

Haberin Devamı

İş zekası uzmanları üst yönetimin en yakın çalışanı

Şirketler yeni stratejiler belirlemek ve yeni kararlar almak için veriyi en doğru şekilde analiz ederek İş Zekası teknolojilerinden her geçen gün daha fazla faydalanıyorlar. En çok bankacılık-finans, bilişim, telekom, hızlı tüketim ve perakende gibi müşterilerin yoğun olduğu sektörlerde üst yönetimin en yakın çalışanları arasında yer alan İş Zekası Uzmanları, son yılların gözde çalışanları arasında yer alıyor.

Veri görselleştirme ve veri okuyuculuğu geleceğin yükselen mesleği

OBASE Genel Müdürü Dr. Bülent Dal geleceğin yükselen mesleği ile ilgili şunları söylüyor; “Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre iş dünyasının % 65’inin büyük veriyi halen kullanmaya başlamadığını gösteriyor. Türkiye’de de şirketler ağırlıklı olarak “büyük veri” pilot projeleri yapmak ve ilgili teknolojilerle ilgili deneyimlerini hızla artırmak aşamasındalar. Dünyada olduğu gibi İş Zekası uzmanlarının önemi Türkiye’de de artıyor. Büyük veri, analitik sistemlerin kullanım ile ele alındığında sağladığı katma değer oldukça yükseliyor. Bu nedenle işletmelerin analitik çözüm geliştirme kültürüne ve bu yöndeki insan kaynağına ciddi yatırımlar yapması gerekiyor.”