Gündem Gelişim’in 150 projesi bulunuyor

Gelişim’in 150 projesi bulunuyor

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitim hayatına 2008’de 180 öğrenciyle başlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi,  150 patent ve projesiye imza attı.

Gelişim’in 150  projesi bulunuyor

3 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulunda yaklaşık 25 bin öğrencisi bulunan üniversite, Oxford gibi dünyanın ilk 500’ü içinde yer alan üniversitelerle de anlaşmalar gerçekleştiriyor.

Üniversitenin hedefleriyle ilgili bilgi veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, 8 yılda Türkiye’nin en çok öğrencisi olan ikinci vakıf üniversitesi olduğunu açıkladı. Gayretli, Türkiye’de yenilikçi ve girişimci ilk 10 üniversite arasında yer almayı ve 10 yılda dünyada ilk 500’e giren bir Türk Üniversitesi olmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Öncelik mezunlarında

Geleceğe kaliteli, donanımlı, üretken insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Gayretli, “Kendi bütçemizle öğrenci ve hocalarımızı dünyayla entegre olması, gelişmişliği yerinde deneyimlemesi, eğitim alması ve dönüşüme uğraması için tüm masraflarını kendimiz karşılayarak yurt dışına gönderiyoruz” dedi. Yıldız Tekno Kent’te 10 şirket açtıklarını ve bu şirketleri öğrencileriyle ortak işlettiklerini kaydeden Gayretli, öğrencilerin hem proje ürettiklerini hem de okurken para kazanmanın verdiği özgüveni yaşadıklarını belirtti. Mezunların iş yeri açacakları zaman da destek olduklarını kaydeden Gayretli, öğrencilere sundukları olanaklarla ilgili şunları söyledi: “Tüm mezunlarımızın lisansüstü eğitimde yüzde 50 bursları ömür boyu saklı. Staj için maaş ve SGK primlerini biz veriyoruz. Kendi mezunlarımız her zaman öncelikli. Üniversitesinin çalışanlarının yüzde 80’i kendi mezunumuz.”

Yazarlar