Gündem Gemide ‘O an geldi’ dedim

Gemide ‘O an geldi’ dedim

02.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Feribottan kurtulan 31 Türk yolcu önceki gün yurda getirildi.

Gemide ‘O an geldi’ dedim

AFAD tarafından havayoluyla Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirilen yolcular, yaşadıkları dehşeti anlattı. Nazmi Baskın “Hastanede 2 saat titrememi durduramadılar. Yaşananları unutamam. Gemide eğitimli personel yok” dedi.
Akçay’da restoran işleten Gaye ve Ahmet Eğilmez çifti yaşadıkları anları anlattı. Kadınlara ve çocuklara verilen öncelikle olaydan 23 saat sonra bir İtalyan helikopteri ile kurtarılan Gaye Eğilmez, “30 yıllık kocamla hep beraber ölmeyi planlardık. Gemide ‘işte o an geldi’ dedim” dedi. Eğilmez en kötü anın, eşini geride bırakmak zorunda kaldığı an olduğunu dile getirdi. Eşinden 9 saat sonra kurtarılan Ahmet Eğilmez ise, “Gemiden en son çıkanlardan biri bendim. Eşimi bırakmak istemedim, ama o kurtulsun istedim ” dedi. Bu arada yangının ardından THY’nin özel seferiyle İstanbul’a gönderilen 3 TIR şoförü mürettebatın hiçbir şey yapmadığını, yangını kendilerinin söndürmeye çalıştığını anlatarak, “Ancak yangın söndürme hortumundan tek damla su gelmedi” dedi. İtalyan kaptan, zamanında yangın alarmı verdikleri yönündeki açıklamalarına Türk ve diğer yolculardan yalanlama geldi.

Haberin Devamı

‘Babam için umudumu asla kaybetmiyorum’

Yangında kaybolan Doktor Hakan Akkaya’nın kızı Begüm Akkaya umudunu kaybetmediğini söyledi. NTV’ye konuşan Akkaya, “Umudumu kaybetmiyorum asla. O yüzden kötü bir haber geleceğini de düşünmüyorum. Tur şirketi ile görüştüm onlar da bana kötü bir haber vermediler. Yaşadığını ama şu an nerede olduğunu bulamadıklarını söylediler.” Konsolosluğun da arama çalışmalarına başladığını aktaran Akkaya, “Bize soruyorlar ‘Bir haberiniz var mı?’ diye.
Biz de eli mahkûm onların söyleyeceği şeyleri
bekliyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ