Gündem Genç gazeteci Kobani’de öldü

Genç gazeteci Kobani’de öldü

24.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD’e karşı savaşmak için Kobani’ye giden gazetecilik mezunu Hakan Çelik öldürüldü. Gazeteciler Sendikası taziye mesajı yayımladı, staj yaptığı bianet, ‘Hakan’ı güler yüzlü karakteriyle hatırlayacağız’ dedi

Genç gazeteci Kobani’de öldü

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu Hakan Çelik (25), IŞİD’e karşı savaşmak için gittiği Kobani’de öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, IŞİD’e karşı savaşırken ölenlerin ismini açıkladı. Çelik’in 2012 yılında staj yaptığı bianet sitesi, YPG açıklamasına yer vererek “Kobanê’de hayatını kaybeden stajyerimiz Hakan Çelik’i unutmayacağız” dedi. bianet, eski stejyerini “Hakan’ı hep çalışkanlığı, güleryüzü ve sıcakkanlı karakteriyle hatırlayacağız” sözleriyle andı. Kobani’de 20 Ekim’de öldürülen 25 yaşındaki Çelik’in, 8 Ekim’de Kobani’ye gittiği öğrenildi. “Rizgar Rêzan” kod adını kullanan Çelik’in İstanbul’a getirilen cenazesi, dün Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Başımız sağ olsun’
Çelik, stajının ardından bianet’te yer alan veda yazısında “Öğrencilerin direnişlerinde haberlerini yapmak için yanlarında olmak, Roboski anmalarına gitmek benim için sadece haber değeri olan şeyler değildi. yazmıştı. Geçen sene üniversiteden mezun olan Çelik, pek çok genç gazeteci gibi medyada iş bulamamış, farklı özel şirketlerde alanı dışında çalışmak zorunda kalmıştı.
Gazeteciler Sendikası da Çelik’in ölümü üzerine, “IŞİD’e karşı savaşmak için Kobani’ye giden genç gazeteci Hakan Çelik’in hayatını kaybettiğini öğrendik. Başımız sağolsun” açıklaması yaptı.