Ankara Genç İş Adamları Ekonomi Kurmaylarıyla Buluştu

Genç İş Adamları Ekonomi Kurmaylarıyla Buluştu

20.12.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ekonomi kurmayları ve genç iş adamlarının bir araya geldiği toplantıda ekonomi masaya yatırıldı.

Genç İş Adamları Ekonomi Kurmaylarıyla Buluştu

TÜGİAD Ankara Şubesi, yatırımlar, ihracat, yatırımlara hız verecek teşvik ve destekler, sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu istişare toplantısında Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, İthalat Genel Müdürü V. Ahmet Erkan Çetinkayış, Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk ve Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Zergül Özbilgiç’i iş dünyası temsilcileriyle bir araya getirdi. Holiday Inn Otel’de gerçekleştirilen toplantıya TÜGİAD üyelerinin yanı sıra ATO Meclis üyeleri, önde gelen sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri, sektör ve iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, toplumun her kesiminin, özellikle iş dünyasının fikirlerini alarak çalışmalarını şekillendirdiklerini belirterek, “Sizlerin görüşleri bizim ürettiğimiz politikalara yön veriyor. Eğer bugün Türkiye yüzde 11’lerin üzerinde büyüme oranıyla dünya birincisi olma imkanını yakaladıysa bu hep beraber oldu. Hükümet olarak bizim yaptığımız iş sizin önünüzü açmak, her türlü engeli kaldırmak ve sizlerin yaptığınız üretime, yatırıma katkı vermek. Özel sektörümüzün her temsilcisinin çalışmasıyla Türkiye ekonomisi son 15 yıldır sürekli büyüyen, gelişen ve büyüklükte dünyada 17’nci sıraya çıkmış, satın alma paritesinde de 13’üncü sırada olan bir ülke haline gelmiştir. Hepimiz biliyoruz ki bu ülkenin gücü şu an geldiğimiz noktanın çok daha ötesinde. Yine 15 yılda yakaladığımız siyasi istikrar ve güven ortamıyla oluşan bu çıtayı da daha üst seviyelere taşımak hepimizin görevi” dedi.
Bakan Yardımcısı Metin, TÜGİAD’ın ‘var olanların değil, var olmak isteyenlerin yeri’ misyonunun çok önemli ve başarının anahtarı olduğunu kaydederek, Türkiye’nin bugün geldiği noktanın bu girişimcilik ruhu sayesinde olduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının toplumda katılımcılık, demokrasinin gelişimi ve geleceğe yön verme açısından gücünün önemine vurgu yapan Metin, bunun yanı sıra TÜGİAD üyelerinin yapmış olduğu yaklaşık 18 milyar dolarlık ihracat ve 20 milyar dolarlık ithalatın, 40 milyar dolar dış ticaret hacmini oluşturan bir yapının çok önemli olduğunu ve TÜGİAD’ı tebrik ettiğini söyledi. Üretime de destek verdiklerini anlatan Metin, yüksek teknolojik yatırımlara da yardımcı olduklarını ifade ederek, “Proje bazlı destek sistemine geçtik. Bu, dünyada ezber bozan bir sistem. 100 milyon dolar üzerindeki yatırımlarda yüksek katma değerli ürünlere olan yatırımlarda (savunma sanayi, havacılık, sağlık teknolojileri, biyoteknoloji, nanoteknoloji) 10 yıl vergi ve sigorta tatili, enerji ve yer desteği, nitelikli personel desteği, belgelendirme desteği, altyapı desteği, biz gelen talepleri değerlendiriyoruz. Şu an yaklaşık 700 milyarlık bir yatırımın müjdesini de ilerleyen zamanlarda vereceğiz” diye konuştu.