Gündem Genç kıza ulaşan ilk isim Uğur Yücel oldu

Genç kıza ulaşan ilk isim Uğur Yücel oldu

08.03.2015 - 17:57 | Son Güncellenme:

Basında çıkan haberler sonrası 17 yaşındaki Yeter Beyaztaş’a ilk yardımı ulaştıran isim Uğur Yücel oldu...

Genç kıza ulaşan ilk isim Uğur Yücel oldu

Henüz 4 aylıkken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle iki ayağı ve bir elini kangren sonucu kaybeden Yeter Beyaztaş 18. yaşına protez el ve ayaklarıyla girmek istiyor. İmkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar ertelenen tedavisi artık gelecek yardımlarla yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yeter Beyaztaş’ın sesine ilk cevap veren ise Türkiye’nin yakından tanıdığı oyuncu/yönetmen Uğur Yücel oldu. Uğur Yücel yardımı ulaştırırken kesinlikle isminin açığa çıkmamasını istedi ancak aile ellerine ulaşan ilk yardım nedeniyle Uğur Yücel’e teşekkür etmek için ismini açıkladı.

UYKUSUZ GECELER GEÇİRİYORUM

Genç Kızın annesi Muhsine Beyaztaş kızının bu durumuna çok üzüldüğünü ve uykusuz geceler geçirdiği söyleyerek, “Kızım daha 4 aylıkken geçirdiği şansız bir olay nedeniyle 1 eli ve 2 bacağını kaybetti. Tedavisi için çok uğraştık ancak maddi sıkıntılar nedeniyle bir türlü kızımın sağlığına kavuşmasını sağlayamadık" diye konuştu.

ALLAH KİMSEYE BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN

Muhsine Beyaztaş eşinin müteahhitlik yaptığını ve durumlarını çok iyi olduğunu belirterek, “Adana’da yaşıyorduk ve maddi durumumuz çok iyiydi ancak doktorlar, Yeter’in yaşının küçük olmasından dolayı kaslarının gelişmemiş olduğunu, protez el ve ayakları da ancak ileriki yaşlarda kaldırabileceğini söyledi. Biz de protez için Yeter’in yaşının gelmesini bekliyorduk. 2010 yılında eşim Irak’ta trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirdi. Kaza sonrası felç olan eşim yatağa mahkum oldu. Bu olaydan dolayı iflasın eşiğine geldik ve her şeyimizi kaybettik. Yaşadığımız üst üste bu olaylar nedeniyle memleketimiz olan Diyarbakır’ın Hani ilçesine geri dönmek zorunda kaldık. Şuan ayda 700 TL maaşla 1’i hasta olmak üzere toplamda 8 çocukla ve yatalak eşimle geçinmeye çalışıyoruz, ayrıca 5 çocuğum da okuyor. Maddi kaygıyı hiçbir zaman dert etmedim, tek derdim eşimin ve özellikle kızımın durumu. Umarım en azından kızım sağlığına kavuşur ve yaşıtları gibi güle oynaya hayatını devam ettirir.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DIŞARI ÇIKMAYA UTANIYOR

Daha 4 aylıkken bir eli ve 2 bacağını kaybeden Yeter Beyaztaş, ailesinin ısrarına rağmen durumundan ötürü dışarı çıkamıyor ve kendisini kimsenin görmesini istemiyordu. Çünkü her dışarı çıktığında tuhaf bakışları artık hazmedemiyordu. Yeter, Hani’de açılan özel bir rehabilitasyon merkezi sayesinde tedavi edilebileceği düşüncesiyle dışarı çıkmayı kabul ederek kendi gibi hastaları gördü ve bunda utanacak sıkılacak bir şey olmadığını anladı.

Haberin Devamı

SANDALYEYİ BABASIYLA PAYLAŞTI

Kendisine bağış sonucu gelen tekerlekli sandalyeyi maddi sıkıntıları nedeniyle yatalak olan babasıyla paylaştığını dile getiren Yeter Beyaztaş, bazen kendisini unuttuğunu ve sadece babasını düşündüğünü dile getirdi. Beyaztaş, “Yaşadığımız yer olan Hani’de özel rehabilitasyon merkezi açılana dek evden dışarı çıkmıyor, kimseyle konuşmuyordum. Çünkü kendimde eksiklik hissediyordum. İnsanların bakışları, yaşıtlarımın alay edişi beni olumsuz etkiliyordu. Tedavi amaçlı rehabilitasyon merkezine gitmeyi kabul ettim ve oranın müdürü Yakup Timur abim benimle çok ilgilendi.” dedi.

İLK ULAŞAN UĞUR YÜCEL OLDU

Yeter Beyaztaş ile ilgili basında çıkan haberler ardından ünlü oyuncu/yönetmen Uğur Yücel Yeter Beyaztaş’a ulaştı. Aslında isminin gizli tutulmasını isteyen ünlü Yücel’in adını Yeter Beyaztaş açıkladı. Beyaztaş, “Benim bu durumumu görüp bana yardım eli uzatan Uğur Abi’ye en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım kendisiyle bir gün görüşmek nasip olur. Belki yürümeye başladığım zaman kendisini ziyarete giderim ve kendisine birebir teşekkürlerimi sunarım.

Haberin Devamı

ÖZEL EGZERSİZ PRORGRAMI

Uğur Yücel’in gönderdiği yardım sonrası Yeter Beyaztaş, Diyarbakır’da özel bir hastanede görevli Fizyoterapist Bayram Karabulut tarafından muayene edildi. Karabulut, Muayene sonrasında Beyaztaş’ın protez öncesi Hani’de başlayan ve kaslarının güçlendirilmesine yönelik egzersiz programının devam edilmesi gerektiğini söyledi.

SEKRETER OLMAK İSTİYORUM

Sekreter olmak istediğini dile getiren Beyaztaş, "Protez el ve bacaklarıma kavuştuktan sonra ileriki yaşamımda sekreter olmak istiyorum. Çünkü oturduğum zaman bacaklarım masanın altında kalacak ve kimse protez olduğunu anlamayacak” açıklamasında bulundu.