Gündem Genç mühendisi, eşi ve kızı tabutunu öperek uğurladı

Genç mühendisi, eşi ve kızı tabutunu öperek uğurladı

17.05.2014 - 14:43 | Son Güncellenme:

Soma'daki maden faciasında ölen güvenlik saha amiri mühendis Sinan Yılmaz'ın (35), patlama sonrası yardımcı personelinin 'dışarı çıkalım' uyarısına rağmen vardiyasındaki arkadaşlarını bırakmadığı ve ocakta kaldığı ortaya çıktı. Genç mühendisi son yolculuğuna 2 yaşındaki kızı Öykü ve eşi Berna, tabutunu öperek uğurladı.

Genç mühendisi, eşi ve kızı tabutunu öperek uğurladı

Çok sayıda madenciye mezar olan kömür ocağında hayatını kaybeden Yılmaz'ın patlama sonrası vardiyasındaki işçi arkadaşlarını ocakta bırakmamak için dışarı çıkmayıp hayatını kaybettiği öğrenildi. Genç mühendisin yardımcı personeli, patlama sonrası dışarı çıkmaları gerektiğini söylediği, Yılmaz'ın da arkadaşları bırakamayacağı cevabını verdiği ortaya çıktı. Sinan Yılmaz için Efe Dayı Camii'nde ikindi vakti tören düzenlendi. Genç mühendisi son yolculuğuna kızı Öykü, eşi Berna, yakınları ve sevenleri uğurladı.

Haberin Devamı

Berna Yılmaz, Türk bayrağı örtülen eşinin tabutunu uzun süre okşayıp öptü. Eşinin tabutuna sarılıp ağlayan acılı eş, zaman zaman kızına sarılıp destek aldı. Eşi için gözyaşı döken Yılmaz, 'kimin ihmali varsa Allah onun da ciğerini yaksın' diye konuştu. Eşinin gencecik yaşta öldüğünü anlatan Yılmaz, "Daha 35 yaşındaydı. Bizi erken bırakıp gittin. Neden böyle oldu? Sen işten yorgun argın gelecektin. Ben sana yemek yapacaktım. Hadi ne olur kalk. Kızımıza çok iyi bakacağım. Seni hep kızımıza anlatacağım. Üç aylarda öldün, şehit oldun. Allah'ın sevdiği kuluymuşsun." dedi.

Genç mühendisin babası da torununa sarılıp ağladı. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da camiye gelerek mühendisin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Cenaze namazının ardından genç mühendis, toprağa verildi.