Kültür Sanat Genç Yetenekler Kısa Film Yarışması'nda ödüller dağıtıldı

Genç Yetenekler Kısa Film Yarışması'nda ödüller dağıtıldı

28.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin merkez Saraybahçe Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Genç Yetenekler Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, Türk sinemasının ünlü isimleri Perihan Savaş, Cüneyt Arkın ve televizyon programcısı Esra Ceyhan'ın da katıldığı törenle verildi.

Genç Yetenekler Kısa Film Yarışmasında ödüller dağıtıldı

Her geçen yıl katılımcı sayısının arttığı ve bu sene 88 eserin katıldığı Genç Yetenekler Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, Dolphin Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sunuculuğunu Yaşar Alptekin'in yaptığı geceye, popçu Özgün de konseriyle renk katı. Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice yaptığı açılış konuşmasında, İzmit'in çok göç alan bir kent olduğunu belirterek, “Yıllarca sanayisi ile tanınan İzmit'in altı da üstü de tarihi değerlerle dolu. Binlerce yıllık geçmişi olan İzmit'in artık tarih, kültür turizm yönüyle ön plana çıkmasını istiyoruz. Kısa film yarışması da kentlilik bilincinin gelişmesi, Türkiye'nin kültür mozağini oluşturan İzmit'in dünyada da tanınması içindir” dedi.
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin de destek verdiği yarışmada dereceye giden kısa filmlerin gösteriminin ardından ödüller dağıtıldı. Juri özel ödülüne layik görülen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  çekilen ve okuma yazmayı teşvik eden 'Şimdi Okuma Yazma Zamanı’ adlı filmin ödülünü Şanlıurfa Halk Eğitim Müdürü Mahmut öztürk aldı.

Yarışmada 'İstanbul'dan Hamriye’ filmiyle üçüncülük elde eden yönetmen Efe Kubilay ödülünü Esra Ceyhan'dan alırken yine İstanbul'dan katılan ve ikinci olan 'Göç’ filminin yönetmenleri Şenol Çöm ve Havva Şahin'e ödüllerini Perihan Savaş verdi. 'Ateşte Açan Çiçekler’ adlı filmiyle yarışmaya Kütahya'dan katılarak birinciliği elde eden yönetmen Utku Taşkın ödülünü Cüneyt Arkın'ın elinden aldı. Cüneyt Arkın ve Perihan Savaş yaptıkları konuşmada Saraybahçe Belediyesi'ne sinamaya yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Yazarlar