Gündem Genç yeteneklere ödül

Genç yeteneklere ödül

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ÇEV Sanat Genç Yetenekler projesi kapsamında eğitimlerine devam eden ve Genç Yetenekler Projesi ana sponsoru QNB Finansbank tarafından desteklenen genç keman sanatçıları Duru Önhon, İdil Olgar ve Naz İrem Türkmen Macar Keman Okulu’nun önemli isimlerinden ve 1901-1988 yılları arasında yaşamış olan Ilona Feher’in anısına yapılan yarışmadan ödülle döndüler.

Genç yeteneklere ödül

Önhon ve Olgar, küçükler kategorisinde sergiledikleri performansla Mükemmellik Ödülü’nü paylaştılar. Ayrıca ikinci yaş grubunda Elfida Su Turan üçüncülük ödülüne değer görüldü.

Haberin Devamı

Takım hâlinde şampiyonluk

Uluslararası II. Ilona Feher Keman Yarışması, Ilona Feher’in öğrencisi olan Shlomo Mintz’in başkanlığında Macaristan, Türkiye, ABD, Almanya’dan katılan jüri üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Jüri üyeleri arasında Éva Ácsné Szily, Cihat Aşkın, Victor Danchenko, László Dénes, Herbert Greenberg, Ute Hasenauer, Miklós Szenthelyi ve Mimi Zweig yer aldılar. Yarışmaya Macaristan ve Türkiye dışında; İngiltere, Ukrayna, Finlandiya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Polonya, Çekya, Makedonya, Karadağ, Güney Kore, Kanada ve Avustralya’dan da yarışmacılar katıldı.

Genç yeteneklere ödül

Yarışma kapsamında ilk kez bir araya gelen Türk Keman Takımı’nın kazandığı başarıyla ilgili açıklama yapan Cihat Aşkın, genç sanatçıların takım halinde kazanmış olduğu bu ödüllerin, bugüne kadar Türk Keman Okulu’nun uluslararası alanda kazanmış olduğu en önemli başarı olduğunun altını çizdi ve kendilerine olanak sunulduğu takdirde genç sanatçıların başka ülkelerde de yarışmalarda daha büyük başarılar kazanacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.