Gündem Gençlik iksiri Pollyannacılık!

Gençlik iksiri Pollyannacılık!

03.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York Times Magazine uzun yaşamın sırrının açıklandığı bir araştırmaya yer verdi. Araştırma, insanların pozitif düşünceyle gençleşebileceklerini ve ciddi hastalıkları dahi yenebileceklerini ortaya koyuyor.

Gençlik iksiri Pollyannacılık



ABD’de yayımlanan New York Times gazetesinin dergisi New York Magazine, uzun yaşamın sırrının pozitif düşünce ve genç hissetmede gizli olduğunu kanıtlayan bir araştırmaya yer verdi. Araştırma, insanların pozitif düşünceyle gençleşebileceklerini ve ciddi hastalıkları dahi yenebileceklerini ortaya koyuyor. ABD’li psikolog Ellen Langer’in çalışmaları üzerine dayanan çalışma beynin bir genç gibi düşünmesinin, bedeni de gençleştireceğini ve kanserin dahi yenilebileceğini öne sürüyor.
Langer’in 1981 yılında gerçekleştirdiği bir deney makalede örnek olarak verildi. Deneyde, 70’li yaşlarındaki bir grup erkek, 1959 yılındaki gibi dekore edilen bir binada beş gün boyunca tutuldu. Bu kişiler tam beş gün boyunca sürekli binada vakit geçirdi. Ayrıca yaşlı adamlara genç gibi davranıldı. Deney sona erdiğinde ise bu grup, beş gün boyunca normal şekilde hayatlarını sürdüren bir diğer grupla karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucunda iki grup arasında fiziksel açıdan büyük farklar olduğu tespit edildi.
Daha dinç hisettiler
Fiziksel testlere sokulan deney grubunun diğer gruba göre testlerde daha başarılı oldukları ve daha dinç hissettikleri görüldü. Araştırmanın 2010 yılında gerçekleştirilen ve BBC tarafından yayımlanan yeni versiyonunda da olumlu sonuçlar alınması Langer’in çalışmalarının daha fazla dikkat çekmesini sağladı.