Gündem Genelkurmay az önce açıkladı! Şehit sayısı 2'ye çıktı

Genelkurmay az önce açıkladı! Şehit sayısı 2'ye çıktı

03.02.2016 - 15:45 | Son Güncellenme:

Sur İlçesi’nde bugün şehit olan asker sayısının 2’ye çıktı. Dün yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bu sabah şehit olan uzman çavuş Göksal Cin’den sonra bugün Sur İlçesi’nde çıkan çatışmada da bir asker daha şehit düştü. Şehit askerlerin ardından sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 1’i ağır, 4 asker yaralandı.

Genelkurmay az önce açıkladı Şehit sayısı 2ye çıktı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: "3 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.10’da şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haberin Devamı

SUR’DA ÇATIŞMA: 1’İ AĞIR, 4 YARALI

Şehit askerlerin ardından sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 1’i ağır, 4 asker yaralandı.

Sokağa çıkma yasağının 6 mahallesinde 64’üncü gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyonlar sürüyor. Bugün öğlen saatlerinde operasyona çıkan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 4 asker yaralandı. Yaralılar, ambulansla kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.