Teknoloji Gerçek bir balık gibi yüzen su altı robotu geliştirdiler

Gerçek bir balık gibi yüzen su altı robotu geliştirdiler

01.06.2017 - 14:35 | Son Güncellenme:

Pervane yerine yüzgeçleri bulunan BIKI adlı biyonik balık, su altı çalışmalarını kolaylaştırıyor. Peki bu biyonik balığa nasıl sahip olabilirsiniz?

Gerçek bir balık gibi yüzen su altı robotu geliştirdiler

Su altı keşifleri için üretilen BIKI adlı biyonik balık, su altında gerçek bir balık gibi davranacak şekilde tasarlandı.Büyük bir arka kuyruğu, üç tane dengeleyici kuyruğu ve önünde kocaman bir gözü bulunan BIKI, gerçek bir balık gibi hareket ediyor. İstediği yöne rahatlıkla gidebilen robot, herhangi bir pervanesi olmadığı için oldukça sessiz (55 db). Bu yüzden de etrafındakiler için tehlike oluşturmuyor veya su altındaki diğer canlıları ürkütmüyor.

Haberin Devamı

1,1 kg ağırlığındaki BIKI, 148x265x106 mm boyutunda. 2600 miliamper saatlik bataryasıyla da 90-120 dakika arasında çalışabiliyor. Tam şarj olması ise 2 saat sürüyor.

BIKI saatte 1,18 km hızla hareket edebiliyor ve maksimum 60 metre derinliğe inebiliyor. Robot balığı telefonunuzdaki veya tabletinizdeki bir uygulama aracılığıyla kontrol veya robotla suya daldığınızda su geçirmez uzaktan kumandasını kullanarak kontrol edebilirsiniz.

BIKI, 150 derece açılı 16 MP kamerasıyla 4K çözünürlükte video çekebiliyor. 32 GB'lık dahili belleğiyle 90-120 dakika aralığında görüntü kaydı yapabiliyor. Kameranın iki yanındaki spotlar da 114 lümenlik aydınlatma sağlayabiliyor. Ayrıca kamera sabitleyicisi titreşimleri engelliyor.

Kickstarter üzerinden destek toplayan BIKI, 600 dolara ön sipariş verebilirsiniz. Kampanyadan sonra piyasaya sürüldüğünde ise fiyatı bin dolara yükselecek.