Gündem Gergin gece

Gergin gece

19.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazze’ye yönelik başlayan kara harekatının ardından İstanbul’da yükselen protesto sesleri dün gün boyu sürdü.

Gergin gece

Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu’nun bulunduğu plazaya girmeye çalışan gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, Cuma namazı çıkışında sokaklara dökülen yüzlerce kişi İsrail aleyhine sloganlar attı.

Fatih’te gündüz eylemi
İsrail’in bir haftayı aşkın süredir havadan bombaladığı Gazze’ye kara harekatı başlattığını duyurmasının ardından Ortadoğu’daki gerilim İstanbul’a da sıçradı. İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Levent’teki plazanın önünde toplanan gruplar, İsrail aleyhine sloganlar atıp İsrail bayrağı yaktı. Plazanın bahçesine girip camları kıran gruba, polis müdahale etti. Plazaya taş ve yumurta atan göstericiler, polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi sonrası dağıldı. Dağılan gruptan bazı kişiler Büyükdere Caddesi’nden geçmekte olan bir içecek firmasına ait 2 TIR’ı da taşladı.
Gün boyu süren protestoların bir diğer adresi de Fatih’ti. Fatih Camii avlusunda Cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık bin 500 kişilik grup, namaz sonrası Fevzipaşa Caddesi’ni trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti. “Şehitlerin hesabı sorulacak şehitlerin kanı İsrail’i boğacak” yazılı bir pankartın arkasında yürüyüşe geçen grup “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin’den defol” ve “Hilafet, hilafet” sloganları atarak Saraçhane Parkı’na yürüdü.
Kadın ve çocukların Rabia işaretleri yaptığı grup adına konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “İsrail denilen çetenin Ortadoğu’da yeri yok. Biz İsrail denilen bir çeteyi asla tanımıyoruz, tanımayacağız” dedi.
Köklü Değişim Dergisi yazarı Mahmut Kar da, ikinci hilafet devletinin kurulmasını talep etti. Türkiye’de bulunan İsrail temsilciliklerinin kapatılmasını talep eden grup, Gazze’de ölenler için toplu halde dua ettikten sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Yazarlar