Muğla Getob'dan Otelcilere "İndirimli Kontrat" Uyarısı

Getob'dan Otelcilere "İndirimli Kontrat" Uyarısı

22.02.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

GETOB Başkanı Bülbüloğlu: "Türkiye'nin ve Marmaris'in marka değerini koruyarak ve tesislerin kıymetini bilerek kontratlar yapılmalı. Hak edilen oranlarda artışlar konularak kontratların imzalanmasına dikkat edilmelidir"

Getobdan Otelcilere İndirimli Kontrat Uyarısı

MUĞLA (AA) - Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, indirimli kontrata ilişkin, "Türkiye'nin ve Marmaris'in marka değerini koruyarak ve tesislerin kıymetini bilerek kontratlar yapılmalı. Hak edilen oranlarda artışlar konularak kontratların imzalanmasına dikkat edilmelidir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bülbüloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, istatistiklere bakıldığında Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ilk 10 ülke içerisinde yer aldığını dile getirdi.

FETÖ'nun darbe girişiminin turizme olumsuz yansımalarını hissettiklerini aktaran Bülbüloğlu, şunları kaydetti:

"Yabancı tur operatörlerinin yaptığı 'paket tur fiyatlarında indirime gidin' baskısı üzerine bölgemizdeki konaklama tesislerinden indirim alarak işlerini yaptılar. Maalesef otellerimizin tamamına yakını da çeşitli ekonomik kaygılardan dolayı tur operatörlerinin baskılarına boyun eğmek zorunda kaldı. Yabancı tur operatörlerinin 2019, 2020 ve 2021 turizm sezonu kontratlarını yine indirimli fiyattan imzalamak üzere ziyaretlere başladı. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bölgemiz ve ülkemiz turistler için cazip, tur operatörleri için de oldukça karlı bir destinasyon. Dünyanın hiçbir yerinde bu fiyatlarla bu imkanların sunulduğu başka bir tatil yöresi göremezsiniz. Türkiye'nin ve Marmaris'in marka değerini koruyarak ve tesislerin kıymetini bilerek kontratlar yapılmalı. Hak edilen oranlarda artışlar konularak kontratların imzalanmasına dikkat edilmelidir."

Yazarlar