Gündem GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi!

GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi!

06.06.2016 - 09:22 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti GİB üzerinden sağlanmaktadır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini bir arada GİB resmi internet sitesi üzerinden yapabiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini nasıl yapacağınızı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi

Türkiye’de son yıllarda trafik alanında çok sayıda hizmet uygulaması vatandaşın hizmetine sunulmuştur. Trafik alanında oluşturulmuş olan hizmet uygulamalarının bulunuyor olmasının en temel nedeni Türkiye’de çok sık şekilde gelen trafik kazalarının azaltılabilmesi ve hatta mümkün olduğu şekilde ortadan kaldırılabilmesidir. Günümüz modern toplum yaşantısı içerisinde insanların trafikte daha güvenli şekilde hareket edebilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü liderliğinde yürütülen bu uygulamaların en başında ise kesinlikle trafik cezaları gelmektedir. Tamamen bilimsel ve teknik bilgilere odaklı olarak oluşturulan trafik kuralları sayesinde hem şehirler arası düzeyde hem de şehir içi kapsamında araç trafiğinin hem güvenli hem de nizami şekilde oluşturulabilmesi amaçlanıyor. Bu noktada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve denetlenmekte olan trafik kurallarının ihlal edilmesi durumunda ise yine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik cezası uygulamaları gerçekleştiriliyor. Araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerine göre önemli düzeyde değişkenlikler gösterebilmekte olan trafik cezalarında, trafik kuranlın ihlaline göre uygulanan farklı trafik cezaları bulunmaktadır. Bu kapsamda Türkiye’de araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinden doğan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital hizmeti ile oldukça pratik ve kolay bir hale geliyor. Özellikle araç sürücüleri trafik cezalarının olup, olmadığını dijital platform üzerinde trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!
TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün son yıllarda trafik denetlemelerinde gelişen teknolojiden en etkin şekilde yararlanıyor olması karayolları üzerinde Elektronik Denetleme Sistemi, mobese sistemleri ve radar sistemleri gibi yeni nesil teknolojik cihaz ve sistemlerden oluşan denetleme ürünlerinin kullanılıyor olması dolayısı ile araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinde araçları durdurulmuyor ve doğrudan plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresinde trafik cezası gönderimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden de trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web işlem portalı üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Araç sürücüleri mobil olarak da kullanabilmekte olduğu İnternet Vergi Dairesi web hizmetleri aracılığı ile trafik cezasının bulunup, bulunmadığını online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Araç sürücüleri internet erişiminin mümkün olduğu her yerden GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini günün her saatinde kolaylıkla bulunduğu her noktadan gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web işlem portalı üzerinde yer alan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolaylıkla trafik cezası ve ödeme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücülerinin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web işlem portalının bu ilgili ekranında online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini;

-Plaka (varsa özel plaka)
-T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası
-Tescil tarihi

Bilgilerinin girilerek, gerçekleştirilebiliyor. Bu şekilde internet kolaylığında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri tamamlanabiliyor.