Gündem GİB trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulama işlemleri burada!

GİB trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulama işlemleri burada!

09.01.2016 - 22:42 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı online web adresinden trafik cezası sorgulamanızı yapabildiğiniz gibi ödemenizi de gerçekleştirebilirsiniz. HGS ceza sorgulama da online yapılan işlemlerdendir. Bu işlemleri nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

GİB trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulama işlemleri burada

Modern Türkiye’de en büyük sorunlar arasında yer alan trafik sorunlarına yönelik olarak modern teknolojiyi temel alan geniş kapsamlı proje ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. Özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yoğun olarak trafikteki yoğun araç sayısının yarattığı olumsuz durumların önüne geçilebilmesi ve trafikte ortaya çıkan yeni ihtiyaçların en profesyonel ve modern biçimde karşılanabilmesi amacı ile ortaklaşa çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda trafikte araç sıkışıklıklarının en temel nedenlerinden birisi olan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinin eskiyen yapıları ve yoğunluğu kaldıramayan ücretli geçiş sistemlerinin yerine yeni ve modern bir sistem kullanılmaya başlandı. Uzun süredir modern mobil teknolojiyi temel alan bir ücretli geçiş sistemi üzerinde yoğun şekilde çalışmalar gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü projeye PTT Genel Müdürlüğü’nü de dahil ederek son derece interaktif bir sistem olan Hızlı Geçiş Sistemi’ni çıkardı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye genelinde karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi mobil teknolojisiyle birlikte araçların ücretli geçiş gişelerinde durmalarına gerek olmadan geçiş yapabilmesine ve böylelikle trafik sıkışıklıklarının önüne geçilmesini sağlıyor. Ayrıca dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı ile araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama gibi yan hizmetler sunarak, bu modern geçiş sisteminden çok daha modern hizmetler alabilmesine yardımcı olunuyor. Özellikle daha önceleri köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmaları ve cihazda kartlarını okutarak, ödeme yapmaya çalışmaları gerekiyordu. Ancak bu durum hem vatandaşın modern çağa uygun olmayan standartlarda bir hizmet almasına hem de zaten son derece sıkışık ve yoğun olan araç trafiğinin durma noktasına gelmesine yol açıyordu. Bu yüzden geliştirilen ve araçların ücretli geçiş gişelerinde durmalarına gerek olmadan geçiş ücretlerini mobil sistemde ödemelerini sağlayan Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin araçlarında ön camın kolay görünen bir noktasına yapıştırılan HGS etiketi ile ücretli geçiş gişesindeki HGS cihazı iletişime geçerek seri geçişlerde geçiş ücretini tahsil ediyor. Böylelikle araç sürücüleri araçlarını artık köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde durdurmak zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve HGS kart kullanıcılarına önemli hizmet kolaylıkları sunan PTT HGS Müşteri Hizmetleri araç sürücülerinin önceki geçiş sistemleri olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde karşı karşıya kaldıkları bakiye yönetimi sorunlarını artık yaşamamalarını sağlıyor. Özellikle de araç sürücülerinin internete erişim sağlayabildiği her yerden güncel HGS kart bakiyesini öğrenebilmesini sağlayan online HGS bakiye sorgulama hizmeti, araç sürücülerine HGS kartı bakiyesi yönetimi açısından olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamasını sağlıyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web hizmetleri ile birlikte araç sürücülerinin HGS bakiye yükleme işlemlerinde de modern yüzyılın kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında araç sürücülerinin bu şekilde bakiye yönetimlerini daha kolay ve daha pratik bir şekilde yapabilmeleri HGS gişelerinde yasadışı geçişlere yol açacak bakiye yetersizliği gibi sürprizlerle karşı karşıya kalınmamasını sağlıyor. Ayrıca araç sürücüleri internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile HGS gişelerinden herhangi bir yasadışı geçişlerinin ve bu durumdan kaynaklı geçiş ihlali cezalarının bulunup, bulunmadığını kontrol edebilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde araç sürücülerine yönelik sunulan dijital hizmetler arasında bir diğer online hizmet ise trafik cezası sorgulama hizmeti bulunuyor. Özellikle de araç sürücülerinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik denetlemelerinde modern teknolojilerinin kullanıyor olması nedeni ile trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezalarının kontrolünü internet kolaylığında gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Araç sürücüleri internete erişim sağlayarak son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü veya Gelir idaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden trafik cezalarının kontrollerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Üstelik Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığıyla internet kolaylığında online trafik cezası ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.