Gündem Gıdalardaki gizli zehir

Gıdalardaki gizli zehir

18.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de yapılan araştırmalar sonucunda pirinç, ton balığı ve şekerli gıdaların fazla tüketiminin vücuda zararlı olduğu ortaya çıktı.

Gıdalardaki  gizli zehir

İngiliz ‘Channel 4’ için hazırlanan bir program için yapılan araştırmalar kapsamında pirinç ve pirinç gevreği ürünlerin fazla tüketiminde vücuda yüksek miktarda arsenik girdiği tespit edildi. Pirinç, Hindistan ve Bangladeş gibi fazla su alan ülkelerde yetiştiğinden pirinç içindeki arsenik miktarı artıyor. Pirincin tüketmeden önce çok yıkanmak ardından kaynatmak ve durulamak gerekiyor.

Kanserojen etkisi
Uzmanlar pirinç tüketimi için en az arsenik içeren basmati pirinci tavsiye ediyor. Uzmanlar birçok sebzede doğal yollardan kadmiyum bulunduğu konusunda uyarıyor. Toprakta olan kadmiyum; pil ve akü sanayisinde kullanılan ve kanserojen etkisi olan toksik bir element. Aşırı sebze tüketiminde böbrek ve ciğere yerleşen kadmiyum uzun vadede zararlı oluyor. Uzmanlar sebzelerin bol suda yıkanmasını söylüyor. Fazla miktarda civa içeren ton balığının aşırı tüketimi depresyon, uykusuzluk, baş ağrısı ve karakter değişimlerine yol açıyor. Renkli şekerlerdeki alimünyum da Alzheimer, Parkinson ve doku sertleşmesine yol açıyor.