Giresun GİRESUN’DA OKULLARIN DÜĞÜN SALONU GİBİ KULLANILMASINA ESNAF TEPKİSİ

GİRESUN’DA OKULLARIN DÜĞÜN SALONU GİBİ KULLANILMASINA ESNAF TEPKİSİ

20.11.2014 - 15:56 | Son Güncellenme:

.

GİRESUN’DA OKULLARIN DÜĞÜN SALONU GİBİ KULLANILMASINA ESNAF TEPKİSİ

Giresun’da bazı okullarda ruhsatsız şekilde düğün, nişan, kına gibi organizasyonlar yapıldığı, bu düğünlerden rant elde edildiği ve yine bu düğünlerde okul bahçelerinde içki içildiği belirtildi.
Konu ile ilgili Yargıtay, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’nün tebligatları bulunmasına rağmen Okul Aile Birlikleri’nin buna uymadığına dikkat çeken Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Otelciler ve Kahveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ayhan, okulların bu tür etkinlikler için gerekirse okul kantinleri gibi ihaleye çıkması gerektiğini söyledi.
Ayhan “Esnafımız haksız bir rekabetle karşı karşıya kalmış bir durumdadır. Okul Aile Birlikleri okul salonlarında düğün yapıyorlar. Okullarda düğünler uygun bir fiyata yapılmamaktadır. Dar gelirli halkımızın da düğünlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için bu salonlara ihtiyacı yoktur. Esnafımızın uygun fiyata salonları mevcuttur. Okullardaki düğünleri devlet imkanlarıyla yapıyorlar. Devletin salonunda devletin elektriği ve suyuyla yapıyorlar. Burada çok büyük bir haksız rekabet var. Kimse bizim esnafımızın işine mani olmasın. Senelik yapılan 300-400 düğünün çok cüzi bir kısmı Milli Eğitim’e gidiyor. Geriye kalan paralar Okul Aile Birliği ve okul arasında paylaşılıyor. Kimse bizim söylemimizi istismar etmeye, okullarda düğünlerin ucuz yapıldığını iddia etmesin. Okul Aile Birlikleri düğünleri bin 800-bin 900 liradan yapıyor" dedi.
GİRESUN OKULLARI DÜĞÜN SALONU GİBİ
Giresun’da okullarda senede 300-400 düğün yapıldığına dikkat çeken Ayhan "Biz yapmasınlar demiyoruz. Vergi versin, okulun suyu elektriğini salonunu kullanarak devlet imkânlarıyla yapılmasın. Biz bu şehirde yapılan her iyi şeyi alkışlıyoruz. Esnafımızın hakkını da sonuna kadar savunacağız, kimseye de yedirmeyeceğiz. Biz de dava açacağız ama Giresun’da davalık olmak istemiyoruz. Fakat gelinen durumda bizi bu noktaya getirdiler.
Benim Esnaf Sanatkârım vergisini ödüyor, ülkeye KDV’sini veriyor, yanında onlarca insan çalıştırıyor. Bu salon sahiplerinin suçu nedir? Ben okulların amacı doğrultusunda etkinlik yapmasını istiyorum. Okullar kendi formatında işler yapsın, esnaflığa kalkışmasın. Okul Aile Birlikleri ve ya Milli Eğitim bu salonlardan para kazanmak istiyorsa ihale etsinler. Nasıl okul kantinlerini ihale ediyorlarsa, okul salonlarını da esnafa ihale etsinler. İstiyorsa Okul Aile Birlikleri de ihaleye girsin. Ama belirli bir fiyat olsun, esnaflık olsun, vergiye tabi olsun" ifadelerini kullandı.
"Giresun dışında hiçbir yerde düğünler okulların salonlarında yapılmamaktadır" diyen Ayhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ama Giresun’da gel gör ki Valilik tebligatında yapılamaz diyor. Emniyet Müdürlüğümüz düğün yapılabilmesi için izin vermesi lazım, ruhsatı olmayan yerlere izin verilmiyor buna rağmen düğünler yapılıyor. Okullar, restoranlar, çay bahçelerinde, otellerde düğün yapılamaz diye açık Yargıtay kararları olmasına rağmen bu kararlar Giresun’da tanınmıyor. Son çıkan kanunlarda okullara yüz metre mesafede büfe, kahve açılamıyor. Fakat okullarda gece düğün yapılırken, salonların kapılarında her türlü nahoş olaylar oluyor. Sigara içiliyor, alkol alınıyor. Biz bunların olmasını istemiyoruz, herkesin işini yapmasını istiyoruz.”