Ege Girişimci kadınlara tam destek

Girişimci kadınlara tam destek

09.05.2018 - 23:57 | Son Güncellenme:

İzmir’de EGİKAD’ın düzenlediği toplantıya katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “21 bin İzmirli kadına Uygulamalı Girişimci Eğitimi verdik. Kendi işini kuran İzmirli kadınlarımıza, 23 milyon lira destek sağladık” dedi.

Girişimci kadınlara tam destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kadın emeği olmayan hiçbir başarının hikayesinin yazılamayacağını belirtti, bilimde, teknolojide ve sanayide, kadınların katkısı ile sıçrama yapılacağını söyledi. Özlü, mevcut 158 bin akademisyenin 70 bininin kadın olduğunu ve bunun toplam akademisyen oranında yüzde 45’e denk geldiğini belirtti, “Kadınlarımız Türk akademi dünyasına mühürlerini vuracak” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’de Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bakan özlü, iş dünyası ve üretimde kadınların önemine dikkat çekti. Bakan Özlü, “İçinde kadın emeği yoksa hiçbir başarı hikayesi yazılamaz. Bu yüzden kendi bakanlık alanımla ilgili söylüyorum; bilimde, teknolojide ve sanayide, kadınlarımızın katkısı ile sıçrama yapacağız. Kadınların katkısı olmadan bilimde, teknolojide ve sanayide sıçrama yapmamız mümkün değil. Biliyorsunuz Afrin’de bir operasyon gerçekleştiriyoruz ama, biz sadece Afrin’de bir operasyon gerçekleştirmiyoruz. Antartika’da Türk Bilim Üssü’nü kurmak için bir operasyon gerçekleştirdik. Bu çalışmanın başında bir kadın bilim insanı vardı. Bu heyetin başındaki isim Doç. Dr. Burcu Özsoy’du. Türk kadınları buzulların yeni kâşifleri olarak, bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.
2012- 2017 yılları arasında, 21 bin İzmirli kadına Uygulamalı Girişimci Eğitimi verdiklerini belirten Bakan Özlü, “Büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim ki, söz konusu İzmirli kadın girişimcilerimizden 935’i verdiğimiz desteklerle kendi işini kurdu. Kendi işini kuran İzmirli kadınlarımıza, 23 milyon lira destek sağladık. Elbette biz bakanlık olarak bu destekleri verirken, sivil toplum kuruluşlarımızla, ortak hareket ediyoruz. Bu çerçevede siz değerli Ege İş Kadınları Derneği’nden, kadın girişimcilerimize yönelik projeler bekliyoruz. Ben de ayrıca, bu projeleri özel olarak takip edeceğim” diye konuştu. Bakan Özlü, Avrupa Şampiyonu olan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nı da tebrik etti.
EGİKAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, Bakan Özlü’ye hediye takdim etti.