Ekonomi Gizli bedel mağduriyetini EPDK önledi

Gizli bedel mağduriyetini EPDK önledi

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elektrikte, “serbest tüketici” olarak faturasını ucuza getirmek isteyen bazı abonelerin, gizlenmiş sözleşme maddeleri ve ağır ceza koşullarıyla zor durumda bırakıldığı ortaya çıktı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), hazırladığı düzenleme ile cezalara limit, sözleşmelere açıklık getirecek.

Gizli bedel mağduriyetini EPDK önledi

Elektrikte serbest tüketici anlaşmalarının bir kısmının dürüstlük kurallarına aykırı düzenlendiğini tespit eden EPDK, tüketici mağduriyetini engellemek için bir yönetmelik taslağı hazırladı.

Haberin Devamı

Tüketiciler elektrik şirketleriyle sözleşme yapmaya ikna edilirken, çeşitli adlar altında ilave bedellerin faturaya yansıtılabileceğine dikkat çeken EPDK, “Elektrik piyasasına yabancı olan bir kimsenin bu adlar altında zikredilen bedellere bir anlam vermesi mümkün gözükmemektedir. Anlaşma müzakerelerin açık ve dürüstlük kurallarına uygun olarak yürütülmesi gerekir” uyarısında bulundu. “Uygulamada ceza koşulu mevzuunun istismar edildiği ve bu konuda ciddi tüketici mağduriyetlerinin oluştuğu gözlemlenmiştir” denilen taslakta, ceza oranlarına da limit getirildi.

Taslakta, sözleşme hükümlerinin sonradan tüketici aleyhine değiştirilmesine önlem alındığı belirtildi.