Gündem Gizli tanık ‘Kıskaç’ın zaferi!

Gizli tanık ‘Kıskaç’ın zaferi!

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘maaş ve sigorta prim ödemesinin kesilmesi’ne karar verilen Ergenekon davası gizli tanığı ‘Kıskaç’ın yaptığı itiraz kabul edildi

Gizli tanık ‘Kıskaç’ın zaferi

İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu, 14 Temmuz 2015 günü verdiği ve taraflara “Gizli” ibareli olarak gönderdiği karar ile gizli tanık ‘Kıskaç’ ve eşine verilen aylık 3 bin 500 liranın kesilmesine karar verildiğini bildirmişti. Gönderilen yazıda, gizli tanık Kıskaç’a 2 bin 500 TL tutarında aylık verildiği ve eşine de 1000 TL tutarında aylık yardım ödendiği belirtilerek, “Maddi yardımda bulunulması, yerleştirildiğiniz evin kirasının ödenmesi ve her ikinizin de isteğe bağlı sigorta primlerinizin ödenmesi şeklinde uygulanmakta olan geçici olarak geçiminizi sağlama amacıyla maddi yardımda bulunulması tedbirinin kaldırılmasına karar verildiği” ifadeleri yer almıştı.

Haberin Devamı


Verilen kararda Kıskaç ve ailesi hakkında uygulanan “kimlik ve ilgili diğer bilgi ve belgelerin değiştirilmesi ve düzenlenmesi” ve “yurt içinde başka bir yerleşim biriminde yaşamasının sağlanması” tedbirlerinin ise aynen devam etmesine aile hakkındaki koruma tedbirlerinin ise 3 ay daha uygulanmasına karar verilmişti.


Gizli tanık ‘Kıskaç’ ve ailesi ise Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak, karar ile mağdur olduklarını belirterek itiraz etmişti. Hayati tehlikesi olduğu için çalışamadığını ve ailesinin geçimini sağlamasının imkânsız olduğunu belirten ‘Kıskaç’ kararın iptal edilmesini istemişti.


Oybirliğiyle

Mahkeme, Kıskaç’ı haklı bularak verilen kararın durdurulmasına oybirliği ile karar verdi. Mahkeme savunma ve itiraz için İçişleri Bakanlığı’na ise 30 gün süre verdi. Yurtdışına kaçan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık yapılan ‘Kıskaç’, Ergenekon davasında verdiği bilgilerle hafızalara kazınmıştı.