Gündem Göç İdaresi eski müdürüne ‘cinsel saldırı’ suçlaması

Göç İdaresi eski müdürüne ‘cinsel saldırı’ suçlaması

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Cinsel  saldırı’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Babaoğlu’nun suçu ‘kamu görevi nüfuzunu kötüye kullanarak’ gerçekleştirdiği iddiasıyla, cezanın yarı oranında artırılıp 15 yıla çıkarılması talep edildi.

Göç İdaresi eski müdürüne ‘cinsel saldırı’ suçlaması

Konya’da İl Göç İdaresi Müdürlüğü yaptığı sırada, Mısırlı Marwa Attia Abdelrazek Moustafa (40) adlı kadına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla soruşturma başlatılan ve ardından emekli olan Ahmet Babaoğlu (55) hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Şikayette bulunan Mısırlı kadın, Babaoğlu’nun yardım bahanesiyle geldiği evinde kendini taciz ettiğini, sonrasında da telefon mesajlarıyla bu durumu sürdürdüğünü iddia etti.Moustafa, kızına ait telefonuna WhatsApp’tan Babaoğlu’nun ‘Ben annenle evlenmek istiyorum’ diye mesaj attığını belirtti.

Haberin Devamı

Evine döndükten sonra Babaoğlu’nun tekrar geldiğini, haber verdiği oğlunun ihbarıyla polisler tarafından gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

Arapça mesajlar

“Kendisine hiçbir güvence vermedim ve her seferinde teklifini reddettim. Evlenmek istediğini ve birlikte olmak istediğini söyledi. Kıyafetimi çıkarmaya çalışıp, beni taciz etti. Ben şikâyetçiyim” dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Babaoğlu ise ifadesinde Marwa Attia Abdelrazek Moustafa’nın müdürlüğe müracaat etmesinin ardından ihtiyaçların yardım kuruluşlarından karşılanması için sürekli ısrar ettiğini ve bunun üzerine olay günü evine gittiğini ileri sürdü.

İddianamede; Babaoğlu’nun, Mısırlı kadının kızının cep telefonuna WhatsApp’tan Arapça ‘Ben sizi çok özledim’, ‘Ben ve sizler bir aile gibi beraber kalırız, yani beraber kalırız’ şeklinde mesajlar gönderdiği belirtildi. Hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Ahmet Babaoğlu’nun, suçu ‘kamu görevi nüfuzunu kötüye kullanarak’ gerçekleştirdiği iddiasıyla cezasının yarı oranında artırılıp 15 yıla çıkarılması talep edildi. -TOLGA YANIK Konya DHA