Gündem Göçmen ülkesi Kanada'nın özellikleri nelerdir?

Göçmen ülkesi Kanada'nın özellikleri nelerdir?

20.04.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

Dünya içinde yaşayan her milletin kendi devleti, kendi kültürü vardır. Farklı devlet vatandaşlarının birbirleri ile iletişime geçebilmesi, birbirlerinin kültürlerini tanıması, insan zenginliğini öğrenmesi gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda size Kanada kültürünü tanıtmak istedik.

Göçmen ülkesi Kanadanın özellikleri nelerdir

Kanada

Haberin Devamı

Kanada Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Başkenti Ottowa'dır. Resmi dili İngilizce ve Fransızcadır. Yönetim şekli ise anayasal monarşidir. En yaygın din Hıristiyanlıktır. Ülkede çeşitli inanış biçimleri de mevcuttur. Kanada siyasette kendini ön plana çıkaran bir ülke değildir. Bu neden ile ülkenin adı fazla duyulmamaktadır. Ayrıca ülke 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşmaktadır. Ülke kara sınırları bakımından dünyanın en büyük ülkelerindendir, bu nedenle ülke içinde uçak ile yapılan yolculuklarda uzun sürmektedir. Ülkenin nüfus sayısı kara parçası oranına göre daha azdır. Ayrıca ülkede ormanlık alanlar çokça bulunmaktadır. Ve Dünya’da en fazla göle sahip olan ülkedir. Kanada’da silah kullanımı sıkı kontrol altına alınmıştır. Ülkede her alanda yüksek vergiler alınmaktadır. Ayrıca kaliteli eğitim veren bir ülkedir. Sağlık sektöründe de oldukça gelişmiştir. Ve bu ülkede sağlık sektöründen ücret alınmamaktadır.

Haberin Devamı

Kanada kültürü

Kanada çok kültürlü yapıya sahip bir ülkedir. Ülkede toplumsal çıkarlar ön plandadır. Birçok etnik yapıdan kişiler bulunmaktadır. Düşünce özgürlüğünün ve dini inanç özgürlüğünün bulunduğu bir ülkedir. Ayrıca ülkede eşcinsel evlilikler yasaldır. Kanada'da selamlaşma kültürü oldukça yaygındır; güçlü bir tutuş ve göz teması ile tokalaşmayla mevcuttur. Bir eve davete gidildiğinde çiçek, çikolata veya şarap götürmek âdettir ve evin içine ayakkabıyla girilmemektedir. Yüz yüze yapılan görüşmelerde arada yeterince mesafe bulunmalı ve temas hâlinde bulunulmaması gerekmektedir.

Kanada mutfağı

Kanada mutfağı ülke içinde çeşitlilik göstermektedir. Yerli mutfak, Avrupa mutfağı ve Asya mutfağı olarak üç kategoride incelenmektedir. Ülkedeki yemek kültüründe Aborjin yerlilerinin etkisi bulunmaktadır. Ülkenin sembollerinden biri olan akçaağaç şurubu Aborjinler tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Avrupa yemek etkisinin İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerden Kanada’ya geldiği görülmektedir. 20. yy'de ülkeye artan göç sayesinde Asya yemek kültürü oluşmuştur. Karayipler ve Güneydoğu Asya’dan gelen göçler ile bu yemekler Kanada mutfağına katılmıştır.