Muğla GÖÇMENLER KAÇAMADAN YAKALANDI

GÖÇMENLER KAÇAMADAN YAKALANDI

03.08.2015 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

GÖÇMENLER KAÇAMADAN YAKALANDI

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalışan 50 kaçak göçmen yakalandı.
Bodrum’a bağlı Ortakent Yahşi Mahallesi Kabakum Plajından Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasına geçmeye çalışan yaklaşık 50 kişilik grup polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanırken, kaçakları taşıması için hazırlanan şişme botlar ve malzemeler ele geçirildi.
Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye geldiklerinde, bir grup göçmenin kaçmak üzereyken teknelerinin su aldığını farketti. Su alan botun yerine yeni bir botun hazırlandığı görüldü. Kıyıdan yaklaşık 15 metre açıldıktan sonra su alan ve karaya oturan fiber teknede bulunan kaçaklar kendi imkanlarıyla karaya çıktılar. Aralarında çocuk, kadın ve sakatlarında olduğu, üzerlerinde can yelekleri bulunan yaklaşık Suriye uyruklu yaklaşık 50 kişi polisler tarafından gözaltına alındı.
Sahilde araştırma yapan ekipler, göçmenlerin kaçırılması için hazırlanmış iki şişme bot ile şişirilmek üzere hazırlanan bir bot daha buldu. Bölgede ayrıca, tekne motorları, ayak pompaları ve bir miktar akaryakıt bulan polisler malzemelere el koydu.
Öte yandan bölgeye gelen polisleri görünce kaçan bazı şahıslar için ekipler çalışma başlattı.