Gündem Gökhan Gönül kimdir?

Gökhan Gönül kimdir?

01.06.2016 - 17:43 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu Gökhan Gönül Fenerbahçe ile yollarını ayırdı. Transfer gündeminin liste başı olan Gökhan Gönül hangi takım ile anlaştı? Gökhan Gönül ile ilgili merak edilenler haberin detayında...

Gökhan Gönül kimdir

2007'den bu yana Fenerbahçe'de görev alan futbolcu Gökhan Gönül'ün sözleşmesi sona erdi.Eski fenerbahçeli futbolcular ve Gökhan Gönül'ün neredeyse tüm ailesi başka bir klüpte oynamasına sıcak bakmıyor.

Haberin Devamı

GÖKHAN GÖNÜL KİMDİR?

Gökhan Gönül (d. 4 Ocak 1985; Bafra, Samsun), Defansın sağında görev yapan Türk futbolcu 2007 yılından itibaren Fenerbahçe'de forma giymektedir.Gökhan Gönül şimdiye kadar Zico, Christoph Daum, Luis Aragonés, Aykut Kocaman,Ersun Yanal,İsmail Kartal ve Vítor Pereira ile çalışmıştır.

Gökhan Gönül, 4 Ocak 1985 tarihinde kuaför baba ve ev hanımı annenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi Aslen Bafralı ailenin çocuğu olarak doğan Gökhan'ın ailesi Gökhan 6 yaşında iken Bursa'ya taşındı. Mahallede top oynarken ağabeyleri onu Bursa Yolspor'a götürdü ve bu takımda seçmelere kısa boyuna rağmen başlangıçta kaleci olarak başladı. Bir gün denenmek için çok sayıda kaleci gelince antrenör ona "Geç ileride oyna" dedi. Performansımı gördükten sonra da "Bundan sonra kaleci değilsin" dedi. O düzeyde hangi mevkide oynadığı belli olmadığından Gökhan topu alıp herkesi çalımlayarak rakip kaleye kadar gidiyordu. Sadece boş zamanlarında top oynamak için gidiyordu takıma. Ama hocası Mehmet Kirazoğlu üzerine çok düştü. Normal antrenmanların dışında akşamları ona özel çalışmalar yaptırdı. Bir gün A takımın antrenörü ise "Yarın A takımın maçı var, sen de oynayacaksın" dedi. Gönül için 14-16 grubunda oynamak bile büyük bir olaydı, çünkü henüz 13 yaşındaydı. Orada ise 30 yaşında futbolcular oynuyordu. Selam vermeye bile çekindiği insanlardı. Ama o dönemki hocası Ramiz Hoca onu o takımda oynattı.[1] 14-16 takımında libero, genç takımda orta saha, A takımda ise forvet ve orta saha oynuyordu. Genç ve A takımda oynamaya başlayınca 14-16 takımının kaptanı oldu. O dönemki takımı ise Play-off'ta Bursaspor'la 3-3 berabere kaldı. Bursaspor'la ilk defa berabere kaldı ve libero oynamasına rağmen üç golü de Gönül atmıştı. Hasan Bora Gökhan'ı beğendi ve Bursaspor'a istedi. Ama arkadaşları arasında oraya gidip de başarılı olamayan örnekler bulunduğu için kabul etmedi. O maçtan sonra Galatasaray da oyuncuyu istedi. Takımın başında Fatih Terim vardı. İstanbul'a gitti, görüştü. Ailesinden izin almak için Bursa'ya döndü. Ama o sırada Gençlerbirliği devreye girdi ve 2002 yılında onu transfer ettiler.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE GÖKHAN GÖNÜL

Haberin Devamı

Fenerbahçe sezona ilk olarak Portekizli teknik adam Vítor Pereira ardından Robin van Persie, Luis Nani gibi yıldızları kadrosuna katarak başladı, 8 hazırlık maçında 7 galibiyet 1 mağlubiyet aldılar. Gökhan bu maçların tamamında oynadı.Ancak Şampiyonlar ligi 3. Tur Shakhtar Donetsk ile oynanacak maç öncesi kasığından sakatlanarak bu önemli müsabakayı kaçırmıştır. Kasığından sakatlanan Gökhan Gönül, ligin ilk 4 haftasında kadroya giremedi, Avrupa elemelerinde Atromitos Athen ile yapılan 2 maçta da kadroda yer almadı. 5.Hafta Bursaspor maçıyla birlikte kadroya dönen maç boyunca yedekte bekledi. 6.Hafta Beşiktaş deplasmanında yeniden kadroya alınmadı. Ligde ilk kez 9.Hafta Galatasaray derbisinde ilk 11 şansı buldu. Bu sezonda ilk golünü 14.Haftada Gaziantepspor deplasmanında 49.Dakikada ceza sahasının dışından düzgün bir vuruşla kaydetmiştir.