Gündem Gökten esaret yağdı

Gökten esaret yağdı

31.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar yağışı tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Pek çok ilde yollar trafiğe kapandı. Bolu’da okullarının tatil edilmesini isteyen öğrencilerin esprili tweet’leri sosyal medyaya damga vurdu.

Gökten esaret yağdı

Kar yağışı tüm yurtta etkisini gösterdi. Bolu ile Ankara arasındaki TEM otoyolu kontrollü sağlandı. Balıkesir Dursunbey’de 66 mahalle yolu ile İzmir, Manisa, Bartın, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya’da yollar trafiğe kapandı. Bolu, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Antalya, Yozgat, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Düzce, Kastamonu ve Elazığ’da eğitime bir gün ara verildi.
Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları bir metreye ulaşırken, Bolu’da okullarının tatil edilmesini isteyen öğrencilerin Vali Ahmet Zahteroğulları’na attığı tweet’ler sosyal medyaya damga vurdu.
- Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu ile Ankara arasındaki TEM otoyolunda trafik kontrollü sağlandı. Bolu Valiliği, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamilelerin dün ve bugün idari izinli sayılmalarına karar verdi. Ayrıca özel eğitim alan bütün öğrencilere bu hafta okullar tatil edildi.
- Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim göre yaklaşık 600 öğrenci okullarına gidemedi. Bursa’nın Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
- İzmir’in Seferihisar ilçesinde fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Akarca koyunda demirli bazı tekne ve sandallar zarar gördü.

Evleri su bastı
- Muğla’nın Bodrum ilçesinde kuvvetli rüzgâr ve yağmur etkili oldu. Rüzgârın hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaştı. Kumsallar dalgalara teslim olurken, sahildeki bazı işletmeleri deniz suyu bastı. Gümbet Mahallesi’nde 11 metrelik katamaran tipi bir tekne sahile sürüklendi. Fethiye’de 4 gündür etkili olan yağışlarda metrekareye 167 kilogram yağış düştü. Özellikle gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Çiftlik Mahallesi’ndeki Mavi Kent, Sağlık ve Deniz Kent sitelerindeki evlerin zemin katlarını su bastı.
- Manisa’ya yılın ilk karı düştü. Buzlanma nedeniyle İzmir-Manisa yönü çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Kütahya merkez ve ilçelerine bağlı 100 köy yolu ulaşıma kapandı. Turgutlu ilçesinde, kapanan yolda mahsur kalan 30 öğrenci 3 saatlik çalışma sonunda kurtardı.
- Balıkesir Bandırma’da sahilde yürürken fırtınanın etkisiyle denize düştüğü öne sürülen Osman Özçelik boğuldu. Balıkesir-İzmir yolunda seyir halindeki çok sayıda otobüs ve araç mahsur kaldı. Yolda kuyruk oluşurken, Balıkesir Kızılay Şubesi hazırladığı 2 bin kişilik kumanyayı vatandaşlara dağıttı.
- Kastamonu’da kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.
- Kütahya-Afyonkarahisar ve Kütahya-Uşak karayolu ulaşıma kapandı.
- Bursa-Ankara karayolu İnegöl Mezitler Mevkii’nde iki TIR’ın kayması sonucu Ankara’ya gidiş yönü ulaşıma kapandı.
- Bartın ve Kastamonu’da aralarında ağır iş makinelerinin de olduğu araçlar yolda kaldı. Sis nedeniyle görüş mesafesi bazı güzergâhlarda 80 metreye kadar düştü.
- Antalya’da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki okullarda eğitime ara verildi.
- Elazığ kent merkezinde de eğitime iki gün ara verildi. Van’da hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceye kadar düşerken, Muradiye’deki 1 milyon 150 bin metreküp su kapasiteli Sarı Mehmet Barajı’nın yüzeyi tamamen buz tuttu.

Haberin Devamı

‘Vali amca tatil et namaza başlayacağım’

Bolu’da öğrenciler okulların tatil olması için Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’na çok sayıda tweet attı. Vali Zahteroğulları da öğrencilerin kar tatili istekleriyle ilgili bu tweet’leri takipçileriyle paylaştı. Öğrencilerin attığı
şu tweet’ler dikkat çekti:

- “Geçen seneki valimiz okulları tatil ediyordu ama yine de siz bilirsiniz.”
- “Tabii sizin tuzunuz kuru, evle valilik dip dibe. Hiç öğrenciyi düşünen yok.”
- “Vali amca okulları tatil et namaza başlayacağım.”

Yazarlar